Bärbakelse

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:250º
8 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vatten
  • 1 msk rörsocker strö
  • Fyllning/topping
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 dl florsocker
  • 100 g cream cheese
  • 300 g mosade bär, t ex hallon och jordgubbar
  • Topping
  • 2 dl vispgrädde
  • 150 g färska bär, t ex hallon och jordgubbar
  • 1 lime, finrivet skal
  • florsocker

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda mjöl med bakpulver och rör försiktigt ner det tillsammans med vattnet. Bred ut smeten jämnt i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 min.
  2. Strö ut rörsocker över ett bakplåtspapper. Stjälp upp kakan på bakplåtspappret. Dra av pappret som kakan gräddats på. Låt svalna helt.
  3. Vispa smör och socker vitt med elvisp. Tillsätt cream cheese, vispa slätt och fluffigt. Bred krämen över kakan och lägg på mosade bär. Rulla ihop från långsidan och skär i åtta bitar. Vispa grädden och lägg en klick på varje tårtbit. Toppa med färska bär, finrivet limeskal och pudra med florsocker.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Passionsfruktscheesecake

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rabarberkompott med crunch

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kladdkaka med inbakade godisägg

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(65)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 3 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vatten
  • 1 msk rörsocker strö
  • Fyllning/topping
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 dl florsocker
  • 100 g cream cheese
  • 300 g mosade bär, t ex hallon och jordgubbar
  • Topping
  • 2 dl vispgrädde
  • 150 g färska bär, t ex hallon och jordgubbar
  • 1 lime, finrivet skal
  • florsocker

Bärbakelse

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:250º
8 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda mjöl med bakpulver och rör försiktigt ner det tillsammans med vattnet. Bred ut smeten jämnt i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 min.
  2. Strö ut rörsocker över ett bakplåtspapper. Stjälp upp kakan på bakplåtspappret. Dra av pappret som kakan gräddats på. Låt svalna helt.
  3. Vispa smör och socker vitt med elvisp. Tillsätt cream cheese, vispa slätt och fluffigt. Bred krämen över kakan och lägg på mosade bär. Rulla ihop från långsidan och skär i åtta bitar. Vispa grädden och lägg en klick på varje tårtbit. Toppa med färska bär, finrivet limeskal och pudra med florsocker.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Passionsfruktscheesecake

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rabarberkompott med crunch

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kladdkaka med inbakade godisägg

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(65)