
Bärbakelse
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:250º
8 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 3 ägg
- 1.5 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk vatten
- 1 msk rörsocker strö
- Fyllning/topping
- 50 g rumsvarmt smör
- 1 dl florsocker
- 100 g cream cheese
- 300 g mosade bär, t ex hallon och jordgubbar
- Topping
- 2 dl vispgrädde
- 150 g färska bär, t ex hallon och jordgubbar
- 1 lime, finrivet skal
- florsocker
Gör så här
- Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda mjöl med bakpulver och rör försiktigt ner det tillsammans med vattnet. Bred ut smeten jämnt i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 min.
- Strö ut rörsocker över ett bakplåtspapper. Stjälp upp kakan på bakplåtspappret. Dra av pappret som kakan gräddats på. Låt svalna helt.
- Vispa smör och socker vitt med elvisp. Tillsätt cream cheese, vispa slätt och fluffigt. Bred krämen över kakan och lägg på mosade bär. Rulla ihop från långsidan och skär i åtta bitar. Vispa grädden och lägg en klick på varje tårtbit. Toppa med färska bär, finrivet limeskal och pudra med florsocker.
Bärbakelse
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:250º
8 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda mjöl med bakpulver och rör försiktigt ner det tillsammans med vattnet. Bred ut smeten jämnt i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 min.
- Strö ut rörsocker över ett bakplåtspapper. Stjälp upp kakan på bakplåtspappret. Dra av pappret som kakan gräddats på. Låt svalna helt.
- Vispa smör och socker vitt med elvisp. Tillsätt cream cheese, vispa slätt och fluffigt. Bred krämen över kakan och lägg på mosade bär. Rulla ihop från långsidan och skär i åtta bitar. Vispa grädden och lägg en klick på varje tårtbit. Toppa med färska bär, finrivet limeskal och pudra med florsocker.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!