Bärbakelse
  • Tid 30 min
  • Ugn 250º

Bärbakelse

3 (4 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 250º

Ingredienser

8 bitar
  • 3 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vatten
  • 1 msk rörsocker strö
Fyllning/topping
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 dl florsocker
  • 100 g cream cheese
  • 300 g mosade bär, t ex hallon och jordgubbar
Topping
  • 2 dl vispgrädde
  • 150 g färska bär, t ex hallon och jordgubbar
  • 1 lime, finrivet skal
  • florsocker
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda mjöl med bakpulver och rör försiktigt ner det tillsammans med vattnet. Bred ut smeten jämnt i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 min.

  2. 2

    Strö ut rörsocker över ett bakplåtspapper. Stjälp upp kakan på bakplåtspappret. Dra av pappret som kakan gräddats på. Låt svalna helt.

  3. 3

    Vispa smör och socker vitt med elvisp. Tillsätt cream cheese, vispa slätt och fluffigt. Bred krämen över kakan och lägg på mosade bär. Rulla ihop från långsidan och skär i åtta bitar. Vispa grädden och lägg en klick på varje tårtbit. Toppa med färska bär, finrivet limeskal och pudra med florsocker.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar