Blåbärssemifreddo

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Recept av Sophie Berlin och foto: Ulrika Pousette

Tillagningstid: 40 min + 3 tim i frys
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 450 g frysta blåbär
  • 3 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 3 dl vispgrädde
  • Till garnering
  • 1 dl färska blåbär
  • 50 g vit choklad

Gör så här

  1. Lägg ut blåbären på ett fat att tina något. Separera äggulor och vitor. Vispa äggvitan till ett skum med elvisp. Häll i ½ dl socker och vispa till ett fast skum.
  2. Mixa äggulorna med resten av sockret och fröna ur vaniljstången med en mixerstav. Spara 1 dl av blåbären till garnering. Tillsätt resterande blåbär och yoghurten. Mixa slätt.
  3. Vispa grädden fluffig och vänd försiktigt ner den i blåbärssmeten med en slickepott. Vänd därefter varsamt ner skummet av äggvita och socker. Häll smeten i en form (ca 1 ½ liter). Låt stå i frysen minst 3 timmar.
  4. Toppa med de sparade blåbären, fyll ev på med färska bär, vid servering. Riv över chokladen. Semifreddon behöver ev tas ut ur frysen 10–20 min före servering om den blivit riktigt hård.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Orvar

2017-07-18

Orvar

Liknande recept

Spara recept

Enkel midsommartårta

Betyg
Betyg
(74)
Spara recept

Kokostårta

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Smördegsbakelser med vit chokladmousse

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Jordgubbsmuffins med vaniljyoghurttopping

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Jordgubbstiramisu

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Körsbärstrifle med kardemummaskorpor

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm

Betyg
Betyg
(16)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 450 g frysta blåbär
  • 3 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 3 dl vispgrädde
  • Till garnering
  • 1 dl färska blåbär
  • 50 g vit choklad

Blåbärssemifreddo

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Recept av Sophie Berlin och foto: Ulrika Pousette

Tillagningstid: 40 min + 3 tim i frys
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg ut blåbären på ett fat att tina något. Separera äggulor och vitor. Vispa äggvitan till ett skum med elvisp. Häll i ½ dl socker och vispa till ett fast skum.
  2. Mixa äggulorna med resten av sockret och fröna ur vaniljstången med en mixerstav. Spara 1 dl av blåbären till garnering. Tillsätt resterande blåbär och yoghurten. Mixa slätt.
  3. Vispa grädden fluffig och vänd försiktigt ner den i blåbärssmeten med en slickepott. Vänd därefter varsamt ner skummet av äggvita och socker. Häll smeten i en form (ca 1 ½ liter). Låt stå i frysen minst 3 timmar.
  4. Toppa med de sparade blåbären, fyll ev på med färska bär, vid servering. Riv över chokladen. Semifreddon behöver ev tas ut ur frysen 10–20 min före servering om den blivit riktigt hård.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Orvar

2017-07-18

Orvar

Liknande recept

Spara recept

Enkel midsommartårta

Betyg
Betyg
(74)
Spara recept

Kokostårta

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Smördegsbakelser med vit chokladmousse

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Jordgubbsmuffins med vaniljyoghurttopping

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Jordgubbstiramisu

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Körsbärstrifle med kardemummaskorpor

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm

Betyg
Betyg
(16)