Blåbärssemifreddo

Betyg (1-5):
3.29 (17 betyg)

Recept av Sophie Berlin och foto: Ulrika Pousette

Tillagningstid: 40 min + 3 tim i frys
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 st
  • 450 g frysta blåbär
  • 3 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 3 dl vispgrädde
  • Till garnering
  • 1 dl färska blåbär
  • 50 g vit choklad

Gör så här

  1. Lägg ut blåbären på ett fat att tina något. Separera äggulor och vitor. Vispa äggvitan till ett skum med elvisp. Häll i ½ dl socker och vispa till ett fast skum.
  2. Mixa äggulorna med resten av sockret och fröna ur vaniljstången med en mixerstav. Spara 1 dl av blåbären till garnering. Tillsätt resterande blåbär och yoghurten. Mixa slätt.
  3. Vispa grädden fluffig och vänd försiktigt ner den i blåbärssmeten med en slickepott. Vänd därefter varsamt ner skummet av äggvita och socker. Häll smeten i en form (ca 1 ½ liter). Låt stå i frysen minst 3 timmar.
  4. Toppa med de sparade blåbären, fyll ev på med färska bär, vid servering. Riv över chokladen. Semifreddon behöver ev tas ut ur frysen 10–20 min före servering om den blivit riktigt hård.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Orvar

2017-07-18

Orvar

Liknande recept

Hemavans äppelkaka

(151)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Frasvåfflor

(123)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Smulpaj med äpplen och hösthallon

(0)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

(19)

Vattenmelonsoppa

(0)
8 st
  • Ingredienser 8 st
  • 450 g frysta blåbär
  • 3 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 3 dl vispgrädde
  • Till garnering
  • 1 dl färska blåbär
  • 50 g vit choklad

Blåbärssemifreddo

Betyg (1-5):
3.29 (17 betyg)

Recept av Sophie Berlin och foto: Ulrika Pousette

Tillagningstid: 40 min + 3 tim i frys
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg ut blåbären på ett fat att tina något. Separera äggulor och vitor. Vispa äggvitan till ett skum med elvisp. Häll i ½ dl socker och vispa till ett fast skum.
  2. Mixa äggulorna med resten av sockret och fröna ur vaniljstången med en mixerstav. Spara 1 dl av blåbären till garnering. Tillsätt resterande blåbär och yoghurten. Mixa slätt.
  3. Vispa grädden fluffig och vänd försiktigt ner den i blåbärssmeten med en slickepott. Vänd därefter varsamt ner skummet av äggvita och socker. Häll smeten i en form (ca 1 ½ liter). Låt stå i frysen minst 3 timmar.
  4. Toppa med de sparade blåbären, fyll ev på med färska bär, vid servering. Riv över chokladen. Semifreddon behöver ev tas ut ur frysen 10–20 min före servering om den blivit riktigt hård.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Orvar

2017-07-18

Orvar

Liknande recept

Hemavans äppelkaka

(151)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Frasvåfflor

(123)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Smulpaj med äpplen och hösthallon

(0)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

(19)

Vattenmelonsoppa

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies