Blåbärsbulle i plåt

Blåbärsbulle i plåt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Baka en stor och god blåbärsbulle på plåt när du har många gäster.

Tillagningstid: 40 min + 1 timma 30 min jästid
Ugnstemperatur:225º
15 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk mortlad kardemumma
  • 11 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • Topping:
  • 600 g tinade frusna blåbär
  • 250 g grovriven mandelmassa
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 msk mortlad kardemumma
  • 50 g flagad mandel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smält smör i en kastrull och tillsätt mjölk. Smula sönder jäst i en bunke och häll över det fingervarma degspadet. Häll i salt, socker och kardemumma och rör tills jästen löst sig. Tillsätt mjöl och arbeta ihop till en blank och smidig deg. Låt jäsa under bakduk i 1 tim.
  2. Häll ut degen i en djup plåt med bakplåtspapper. Tryck ut degen med väl mjölade händer så att den fyller hela plåten.

Topping

  1. Sila av överflödig vätska från blåbären och vänd runt med mandelmassa, socker och kardemumma. Fördela blåbären över degen och toppa med flagad mandel.
  2. Låt jäsa i 30 min. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2014-06-16

Ser lite tråkig ut men ojoj va god!!!

Monica

2013-08-19

Supergott :)

Blåbärsbulle i plåt
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk mortlad kardemumma
  • 11 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • Topping:
  • 600 g tinade frusna blåbär
  • 250 g grovriven mandelmassa
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 msk mortlad kardemumma
  • 50 g flagad mandel

Blåbärsbulle i plåt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Baka en stor och god blåbärsbulle på plåt när du har många gäster.

Tillagningstid: 40 min + 1 timma 30 min jästid
Ugnstemperatur:225º
15 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smält smör i en kastrull och tillsätt mjölk. Smula sönder jäst i en bunke och häll över det fingervarma degspadet. Häll i salt, socker och kardemumma och rör tills jästen löst sig. Tillsätt mjöl och arbeta ihop till en blank och smidig deg. Låt jäsa under bakduk i 1 tim.
  2. Häll ut degen i en djup plåt med bakplåtspapper. Tryck ut degen med väl mjölade händer så att den fyller hela plåten.

Topping

  1. Sila av överflödig vätska från blåbären och vänd runt med mandelmassa, socker och kardemumma. Fördela blåbären över degen och toppa med flagad mandel.
  2. Låt jäsa i 30 min. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2014-06-16

Ser lite tråkig ut men ojoj va god!!!

Monica

2013-08-19

Supergott :)