För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Björnbärssylt

Betyg (1-5):
2.63 (87 betyg)

Svårighetsgrad:Medel
1 sats
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg björnbär (ca 2 liter)
  • 6 dl socker (500 g)
  • 1 krm natriumbensoat

Gör så här

  1. Rensa och skölj ev bären. Varva bären med sockret i grytan. Låt gärna stå 1-2 timmar så att bären saftar av sig. Hetta upp långsamt på svag värme under lock och koka sakta ca 10 min. Ta grytan från värmen, låt stå en stund och ta bort ev skum. (Tillsätt ev natriumbensoat utrört i lite sylt.)
  2. Ös upp sylten på rena varma burkar, upp till kanten. Sätt genast på lock. Förvara dem svalt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



3 st
  • Ingredienser (3)
  • 1 kg björnbär (ca 2 liter)
  • 6 dl socker (500 g)
  • 1 krm natriumbensoat

Björnbärssylt

Betyg (1-5):
2.63 (87 betyg)

Svårighetsgrad:Medel
1 sats
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rensa och skölj ev bären. Varva bären med sockret i grytan. Låt gärna stå 1-2 timmar så att bären saftar av sig. Hetta upp långsamt på svag värme under lock och koka sakta ca 10 min. Ta grytan från värmen, låt stå en stund och ta bort ev skum. (Tillsätt ev natriumbensoat utrört i lite sylt.)
  2. Ös upp sylten på rena varma burkar, upp till kanten. Sätt genast på lock. Förvara dem svalt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!