Biffnudelsallad

Biffnudelsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(29)

Kall asiatisk sallad med risnudlar och smak av lime.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 500 g oxfilé eller ryggbiff
  • 1 msk neutral olja, t ex solros- eller majsolja
  • 1 krm peppar (efter smak)
  • 3 tomater
  • 1 gurka
  • 4 schalottenlökar eller motsvarande mängd rödlök
  • 0.5 dl färsk thaibasilika eller mynta
  • 1 dl färsk koriander
  • 150 g risnudlar
  • 1 tsk salt (efter smak)
  • Dressing:
  • 2 röd chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 palm- eller råsocker
  • 2 msk fisksås (nam pla)
  • 2 msk japansk soja
  • 4 lime, pressad saft

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttet runt om i några minuter. Krydda med salt och peppar. Köttet ska inte vara genomstekt. Låt det vila ca 10 min innan det skärs upp i tunna skivor.

Dressing

  1. Kärna ur chilifrukterna och hacka dem fint. Skala och hacka vitlöken. Blanda alla ingredienser.

Nudlar

  1. Tillaga risnudlarna enligt förpackningens anvisningar. Bryt ev nudlarna i kortare bitar innan de kokas. Skölj nudlarna i kallt vatten och låt dem rinna av.

Grönt

  1. Kärna ur tomaterna och skiva dem tunt. Skär gurkorna i tunna skivor på längden med osthyvel. Skala och skiva löken i tunna skivor. Hacka örterna.

Blanda ihop

  1. Blanda försiktigt ihop köttskivor, dressing, grönsaker, lök, örter och risnudlar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Biffnudelsallad
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 500 g oxfilé eller ryggbiff
  • 1 msk neutral olja, t ex solros- eller majsolja
  • 1 krm peppar (efter smak)
  • 3 tomater
  • 1 gurka
  • 4 schalottenlökar eller motsvarande mängd rödlök
  • 0.5 dl färsk thaibasilika eller mynta
  • 1 dl färsk koriander
  • 150 g risnudlar
  • 1 tsk salt (efter smak)
  • Dressing:
  • 2 röd chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 palm- eller råsocker
  • 2 msk fisksås (nam pla)
  • 2 msk japansk soja
  • 4 lime, pressad saft

Biffnudelsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(29)

Kall asiatisk sallad med risnudlar och smak av lime.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttet runt om i några minuter. Krydda med salt och peppar. Köttet ska inte vara genomstekt. Låt det vila ca 10 min innan det skärs upp i tunna skivor.

Dressing

  1. Kärna ur chilifrukterna och hacka dem fint. Skala och hacka vitlöken. Blanda alla ingredienser.

Nudlar

  1. Tillaga risnudlarna enligt förpackningens anvisningar. Bryt ev nudlarna i kortare bitar innan de kokas. Skölj nudlarna i kallt vatten och låt dem rinna av.

Grönt

  1. Kärna ur tomaterna och skiva dem tunt. Skär gurkorna i tunna skivor på längden med osthyvel. Skala och skiva löken i tunna skivor. Hacka örterna.

Blanda ihop

  1. Blanda försiktigt ihop köttskivor, dressing, grönsaker, lök, örter och risnudlar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!