Biffnudelsallad

Biffnudelsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(29)

Kall asiatisk sallad med risnudlar och smak av lime.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g oxfilé eller ryggbiff
  • 1 msk neutral olja, t ex solros- eller majsolja
  • 1 krm peppar (efter smak)
  • 3 tomater
  • 1 gurka
  • 4 schalottenlökar eller motsvarande mängd rödlök
  • 0.5 dl färsk thaibasilika eller mynta
  • 1 dl färsk koriander
  • 150 g risnudlar
  • 1 tsk salt (efter smak)
  • Dressing:
  • 2 röd chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 palm- eller råsocker
  • 2 msk fisksås (nam pla)
  • 2 msk japansk soja
  • 4 lime, pressad saft

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttet runt om i några minuter. Krydda med salt och peppar. Köttet ska inte vara genomstekt. Låt det vila ca 10 min innan det skärs upp i tunna skivor.

Dressing

  1. Kärna ur chilifrukterna och hacka dem fint. Skala och hacka vitlöken. Blanda alla ingredienser.

Nudlar

  1. Tillaga risnudlarna enligt förpackningens anvisningar. Bryt ev nudlarna i kortare bitar innan de kokas. Skölj nudlarna i kallt vatten och låt dem rinna av.

Grönt

  1. Kärna ur tomaterna och skiva dem tunt. Skär gurkorna i tunna skivor på längden med osthyvel. Skala och skiva löken i tunna skivor. Hacka örterna.

Blanda ihop

  1. Blanda försiktigt ihop köttskivor, dressing, grönsaker, lök, örter och risnudlar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Teppanyaki på fläskkarré

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Wok med lövbiff

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Fläskkarré med asiatisk sås och nudelsallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Asiatiskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(84)
Spara recept

Bun bo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Wok med biff, lime, chili och vitlök

Betyg
Betyg
(63)
Biffnudelsallad
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 500 g oxfilé eller ryggbiff
  • 1 msk neutral olja, t ex solros- eller majsolja
  • 1 krm peppar (efter smak)
  • 3 tomater
  • 1 gurka
  • 4 schalottenlökar eller motsvarande mängd rödlök
  • 0.5 dl färsk thaibasilika eller mynta
  • 1 dl färsk koriander
  • 150 g risnudlar
  • 1 tsk salt (efter smak)
  • Dressing:
  • 2 röd chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 palm- eller råsocker
  • 2 msk fisksås (nam pla)
  • 2 msk japansk soja
  • 4 lime, pressad saft

Biffnudelsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(29)

Kall asiatisk sallad med risnudlar och smak av lime.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttet runt om i några minuter. Krydda med salt och peppar. Köttet ska inte vara genomstekt. Låt det vila ca 10 min innan det skärs upp i tunna skivor.

Dressing

  1. Kärna ur chilifrukterna och hacka dem fint. Skala och hacka vitlöken. Blanda alla ingredienser.

Nudlar

  1. Tillaga risnudlarna enligt förpackningens anvisningar. Bryt ev nudlarna i kortare bitar innan de kokas. Skölj nudlarna i kallt vatten och låt dem rinna av.

Grönt

  1. Kärna ur tomaterna och skiva dem tunt. Skär gurkorna i tunna skivor på längden med osthyvel. Skala och skiva löken i tunna skivor. Hacka örterna.

Blanda ihop

  1. Blanda försiktigt ihop köttskivor, dressing, grönsaker, lök, örter och risnudlar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Teppanyaki på fläskkarré

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Wok med lövbiff

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Fläskkarré med asiatisk sås och nudelsallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Asiatiskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(84)
Spara recept

Bun bo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Wok med biff, lime, chili och vitlök

Betyg
Betyg
(63)