Biff med krispiga potatisar och dragonsås

Betyg (1-5):
3.42 (12 betyg)

Kött med sås och potatis. riktig favoritmat.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 1 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 msk dragon, torkad
  • 1 msk vitt matlagningsvin
  • 3 dl grädde
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 msk olivolja
  • 500 g rostbiff
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 40 g babyspenat
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala och koka potatisen i saltat vatten 5-8 min. Häll ut vattnet genom ett durkslag och ruska runt potatisarna så de blir lite rufsiga runt om.
  2. Lägg på en plåt och ringla över olja och salta. Rosta potatisarna mitt i ugnen ca 20 min. Rulla runt potatisen nån gång så de blir krispiga och gyllene.
  3. Stek lök mjuk i en kastrull utan att få färg. Tillsätt dragon, vin, grädde och smula ner buljongen. Koka ihop till en sås, ca 5 min.
  4. Skär köttet i skivor och hetta upp en stekpanna. Stek på båda sidor i olja, ca 2 min. Salta och peppra. Låt köttet vila 3 min och servera sedan med den krispiga potatisen och spenat.

Servering

Rosta potatisen delad med skal om ni har bråttom.

Tips

Ge barnen lite grönsaksstavar innan maten om humöret tryter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(1)

Rostade rotfrukter med kassler

(21)

Burgare med röd slaw och stekt bröd

(3)

Köttfärspaté

(6)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Viltgryta med rotfrukter

(24)

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(19)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 msk dragon, torkad
  • 1 msk vitt matlagningsvin
  • 3 dl grädde
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 msk olivolja
  • 500 g rostbiff
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 40 g babyspenat
  • 1 tsk salt

Biff med krispiga potatisar och dragonsås

Betyg (1-5):
3.42 (12 betyg)

Kött med sås och potatis. riktig favoritmat.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala och koka potatisen i saltat vatten 5-8 min. Häll ut vattnet genom ett durkslag och ruska runt potatisarna så de blir lite rufsiga runt om.
  2. Lägg på en plåt och ringla över olja och salta. Rosta potatisarna mitt i ugnen ca 20 min. Rulla runt potatisen nån gång så de blir krispiga och gyllene.
  3. Stek lök mjuk i en kastrull utan att få färg. Tillsätt dragon, vin, grädde och smula ner buljongen. Koka ihop till en sås, ca 5 min.
  4. Skär köttet i skivor och hetta upp en stekpanna. Stek på båda sidor i olja, ca 2 min. Salta och peppra. Låt köttet vila 3 min och servera sedan med den krispiga potatisen och spenat.

Servering

Rosta potatisen delad med skal om ni har bråttom.

Tips

Ge barnen lite grönsaksstavar innan maten om humöret tryter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(1)

Rostade rotfrukter med kassler

(21)

Burgare med röd slaw och stekt bröd

(3)

Köttfärspaté

(6)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Viltgryta med rotfrukter

(24)

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(19)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies