Biff med krispiga potatisar och dragonsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Kött med sås och potatis. riktig favoritmat.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 msk dragon, torkad
  • 1 msk vitt matlagningsvin
  • 3 dl grädde
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 msk olivolja
  • 500 g rostbiff
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 40 g babyspenat
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala och koka potatisen i saltat vatten 5-8 min. Häll ut vattnet genom ett durkslag och ruska runt potatisarna så de blir lite rufsiga runt om.
  2. Lägg på en plåt och ringla över olja och salta. Rosta potatisarna mitt i ugnen ca 20 min. Rulla runt potatisen nån gång så de blir krispiga och gyllene.
  3. Stek lök mjuk i en kastrull utan att få färg. Tillsätt dragon, vin, grädde och smula ner buljongen. Koka ihop till en sås, ca 5 min.
  4. Skär köttet i skivor och hetta upp en stekpanna. Stek på båda sidor i olja, ca 2 min. Salta och peppra. Låt köttet vila 3 min och servera sedan med den krispiga potatisen och spenat.

Servering

Rosta potatisen delad med skal om ni har bråttom.

Tips

Ge barnen lite grönsaksstavar innan maten om humöret tryter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lammentrecôtespett med grön tabbouleh

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Enkel köttfärssås

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Köttbullar i paprikasås

Betyg
Betyg
(133)
Spara recept

Taco med röda linser

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Grillad fläskytterfilé med lime- och honungsglaze

Betyg
Betyg
(187)
Spara recept

Fläskkotlett med rotfruktsgratäng

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Köttbullar med nötfärs

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Fläskytterfilé med rostade rotfrukter och örtolja

Betyg
Betyg
(45)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 msk dragon, torkad
  • 1 msk vitt matlagningsvin
  • 3 dl grädde
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 msk olivolja
  • 500 g rostbiff
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 40 g babyspenat
  • 1 tsk salt

Biff med krispiga potatisar och dragonsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Kött med sås och potatis. riktig favoritmat.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala och koka potatisen i saltat vatten 5-8 min. Häll ut vattnet genom ett durkslag och ruska runt potatisarna så de blir lite rufsiga runt om.
  2. Lägg på en plåt och ringla över olja och salta. Rosta potatisarna mitt i ugnen ca 20 min. Rulla runt potatisen nån gång så de blir krispiga och gyllene.
  3. Stek lök mjuk i en kastrull utan att få färg. Tillsätt dragon, vin, grädde och smula ner buljongen. Koka ihop till en sås, ca 5 min.
  4. Skär köttet i skivor och hetta upp en stekpanna. Stek på båda sidor i olja, ca 2 min. Salta och peppra. Låt köttet vila 3 min och servera sedan med den krispiga potatisen och spenat.

Servering

Rosta potatisen delad med skal om ni har bråttom.

Tips

Ge barnen lite grönsaksstavar innan maten om humöret tryter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lammentrecôtespett med grön tabbouleh

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Enkel köttfärssås

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Köttbullar i paprikasås

Betyg
Betyg
(133)
Spara recept

Taco med röda linser

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Grillad fläskytterfilé med lime- och honungsglaze

Betyg
Betyg
(187)
Spara recept

Fläskkotlett med rotfruktsgratäng

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Köttbullar med nötfärs

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Fläskytterfilé med rostade rotfrukter och örtolja

Betyg
Betyg
(45)