
Biff med krispiga potatisar och dragonsås
Betyg (1-5):
Kött med sås och potatis. riktig favoritmat.
Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (12)
- 1 kg potatis
- 2 msk olivolja
- 1 gul lök, finhackad
- 1 msk dragon, torkad
- 1 msk vitt matlagningsvin
- 3 dl grädde
- 1 kycklingbuljongtärning
- 1 msk olivolja
- 500 g rostbiff
- 0.5 tsk svartpeppar
- 40 g babyspenat
- 1 tsk salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 250°. Skala och koka potatisen i saltat vatten 5-8 min. Häll ut vattnet genom ett durkslag och ruska runt potatisarna så de blir lite rufsiga runt om.
- Lägg på en plåt och ringla över olja och salta. Rosta potatisarna mitt i ugnen ca 20 min. Rulla runt potatisen nån gång så de blir krispiga och gyllene.
- Stek lök mjuk i en kastrull utan att få färg. Tillsätt dragon, vin, grädde och smula ner buljongen. Koka ihop till en sås, ca 5 min.
- Skär köttet i skivor och hetta upp en stekpanna. Stek på båda sidor i olja, ca 2 min. Salta och peppra. Låt köttet vila 3 min och servera sedan med den krispiga potatisen och spenat.
Servering
Rosta potatisen delad med skal om ni har bråttom.
Tips

Ge barnen lite grönsaksstavar innan maten om humöret tryter.
Liknande recept
Biff med krispiga potatisar och dragonsås
Betyg (1-5):
Kött med sås och potatis. riktig favoritmat.
Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 250°. Skala och koka potatisen i saltat vatten 5-8 min. Häll ut vattnet genom ett durkslag och ruska runt potatisarna så de blir lite rufsiga runt om.
- Lägg på en plåt och ringla över olja och salta. Rosta potatisarna mitt i ugnen ca 20 min. Rulla runt potatisen nån gång så de blir krispiga och gyllene.
- Stek lök mjuk i en kastrull utan att få färg. Tillsätt dragon, vin, grädde och smula ner buljongen. Koka ihop till en sås, ca 5 min.
- Skär köttet i skivor och hetta upp en stekpanna. Stek på båda sidor i olja, ca 2 min. Salta och peppra. Låt köttet vila 3 min och servera sedan med den krispiga potatisen och spenat.
Servering
Rosta potatisen delad med skal om ni har bråttom.
Tips

Ge barnen lite grönsaksstavar innan maten om humöret tryter.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!