Biff med grekisk tomatsallad
  • Tid 30 min

Biff med grekisk tomatsallad

2.86 (14 betyg)

Härlig sallad med biff, fetaost och bulgur.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl bulgur
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • salt och svartpeppar
  • 5 tomater, tärnade
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 150 g fetaost
  • 600 g biff, i skivor
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk olivolja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda en vinägrett på olja, vinäger, honung, vitlök, salt och peppar.

  2. 2

    Vänd runt tomater och rödlök i vinägretten och toppa salladen med fetaost.

  3. 3

    Salta och peppra köttskivorna. Stek i en riktigt het stekpanna med olja ca 2 min per sida. Låt vila några minuter innan servering.

  4. 4

    Servera med bulgur och tomatsallad.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar