Biff med coleslaw

Biff med coleslaw

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Stekt biff med majskolv och en krämig coleslaw. Enkel och god fredagmiddag!

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 1 kg palsternacka
  • 1 msk olivolja
  • 300 g vitkål, strimlad
  • 2 morötter, riven
  • 1 dl majonnäs
  • 0.5 tsk vinäger
  • 2 tsk olivolja
  • 2 majskolvar
  • 4 skivor biff
  • 0.5 tsk svartpeppar, grovmalen
  • 0.5 koriander
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär palsternackan i jämnstora stavar. Fördela på en plåt och vänd runt i olja. Rosta tills gyllene, ca 20 min.
  2. Blanda vitkål och morot med majonnäs och vinäger. Smaka av med salt.
  3. Hetta upp olja och stek majskolvarna tills de är gyllene. Salta, peppra och stek köttet i en riktigt het panna. Stek 2-3 min per sida. Servera biffen med rostad palsternacka, majskolv, coleslaw och klippt koriander.

Servering

Hotta upp rätten med sambal, både på köttet och i salladen.

Tips

Barnens favorit, majskolv med en klick smör.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britt Sandberg

2015-09-15

Det blev mycket gott, coleslawen blev omtyckt

Biff med coleslaw
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 kg palsternacka
  • 1 msk olivolja
  • 300 g vitkål, strimlad
  • 2 morötter, riven
  • 1 dl majonnäs
  • 0.5 tsk vinäger
  • 2 tsk olivolja
  • 2 majskolvar
  • 4 skivor biff
  • 0.5 tsk svartpeppar, grovmalen
  • 0.5 koriander
  • 1 tsk salt

Biff med coleslaw

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Stekt biff med majskolv och en krämig coleslaw. Enkel och god fredagmiddag!

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär palsternackan i jämnstora stavar. Fördela på en plåt och vänd runt i olja. Rosta tills gyllene, ca 20 min.
  2. Blanda vitkål och morot med majonnäs och vinäger. Smaka av med salt.
  3. Hetta upp olja och stek majskolvarna tills de är gyllene. Salta, peppra och stek köttet i en riktigt het panna. Stek 2-3 min per sida. Servera biffen med rostad palsternacka, majskolv, coleslaw och klippt koriander.

Servering

Hotta upp rätten med sambal, både på köttet och i salladen.

Tips

Barnens favorit, majskolv med en klick smör.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britt Sandberg

2015-09-15

Det blev mycket gott, coleslawen blev omtyckt