Betor med mozzarella, hallon och ugnsstekt kyckling

Betyg (1-5):
2.7 (10 betyg)

Paul använder ekologiska rödbetor, såväl roten som blasten. Inget får förfaras på bra råvaror!

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 500 g färska rödbetor på knippe
  • 70 g salladsmix eller spenat
  • 2 mozzarella (à 125 g)
  • 125 g hallon
  • 2 msk sherryvinäger
  • 4 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1 timjankvist
  • Helstekt kyckling
  • 1 stor kyckling (ca 1,5 kg)
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Skär eller klipp upp kycklingen genom bröstet och vik ut fågeln platt. Salta och peppra runt om.
  2. Stek kycklingen till fin stekyta på båda sidor i olja. Ställ in hela pannan (ugnssäker) mitt i ugnen. (Alternativt lägg in på en varm ugnsplåt med skinnsidan nedåt.) Kycklingen är klar vid en innertemperatur på 75° vid lårbenet, tar ca 30 min. Vänd kycklingen och låt den gå klar på grilleffekt så att skinnet blir lite krispigt.
  3. Koka betorna mjuka, inklusive ev stjälk, i saltat vatten. Skölj i kallt vatten och gnid loss skalet. Dela betorna och fördela på ett serveringsfat. Fördela salladsmix, mozzarella bruten i bitar och färska hallon ovanpå.
  4. Mosa 6 hallon och blanda med vinäger och olja till en vinägrett. Skeda det över salladen och dra ett varv med pepparkvarnen. Salta och strö på plockade blad av timjankvisten.

Tips

Klipp upp kycklingen. Lägg de tjocka delarna mot mitten så blir tillagningen kortare.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ratatouille med halloumipanerad kyckling

(7)

Cheddarfyllda kycklingbiffar med jalapenodressing

(65)

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

(14)

Fyllda kålrullar i tomatsås

(2)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Piccata med ratatouille

(1)

Allt-i-ett rätt med kyckling, rödbetor och chèvresås

(9)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g färska rödbetor på knippe
  • 70 g salladsmix eller spenat
  • 2 mozzarella (à 125 g)
  • 125 g hallon
  • 2 msk sherryvinäger
  • 4 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1 timjankvist
  • Helstekt kyckling
  • 1 stor kyckling (ca 1,5 kg)
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1.5 tsk salt

Betor med mozzarella, hallon och ugnsstekt kyckling

Betyg (1-5):
2.7 (10 betyg)

Paul använder ekologiska rödbetor, såväl roten som blasten. Inget får förfaras på bra råvaror!

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär eller klipp upp kycklingen genom bröstet och vik ut fågeln platt. Salta och peppra runt om.
  2. Stek kycklingen till fin stekyta på båda sidor i olja. Ställ in hela pannan (ugnssäker) mitt i ugnen. (Alternativt lägg in på en varm ugnsplåt med skinnsidan nedåt.) Kycklingen är klar vid en innertemperatur på 75° vid lårbenet, tar ca 30 min. Vänd kycklingen och låt den gå klar på grilleffekt så att skinnet blir lite krispigt.
  3. Koka betorna mjuka, inklusive ev stjälk, i saltat vatten. Skölj i kallt vatten och gnid loss skalet. Dela betorna och fördela på ett serveringsfat. Fördela salladsmix, mozzarella bruten i bitar och färska hallon ovanpå.
  4. Mosa 6 hallon och blanda med vinäger och olja till en vinägrett. Skeda det över salladen och dra ett varv med pepparkvarnen. Salta och strö på plockade blad av timjankvisten.

Tips

Klipp upp kycklingen. Lägg de tjocka delarna mot mitten så blir tillagningen kortare.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ratatouille med halloumipanerad kyckling

(7)

Cheddarfyllda kycklingbiffar med jalapenodressing

(65)

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

(14)

Fyllda kålrullar i tomatsås

(2)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Piccata med ratatouille

(1)

Allt-i-ett rätt med kyckling, rödbetor och chèvresås

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies