
Berberbönor
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 10 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 2 msk olivolja
- 1 skivad gul lök
- 1 hackad vitlöksklyfta
- 0.13 g saffran
- 1 msk flytande honung
- 0.5 tsk flingsalt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 400 g stora vita bönor
- 1 tsk ättiksprit (12 %)
Gör så här
- Hetta upp oljan i en stekpanna och stek lök och vitlök glansig. Krydda mot slutet med saffran, honung, salt och peppar. Vänd ner bönor och ättiksprit och blanda väl. Serveras ljumma.
Tips

1 paket saffran väger 0,5 gram. Om man inte tycker om saffran kan man ersätta med en större mängd gurkmeja. Saffran ger smak och färg, gurkmeja bara färg.
Liknande recept
Berberbönor
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 10 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Hetta upp oljan i en stekpanna och stek lök och vitlök glansig. Krydda mot slutet med saffran, honung, salt och peppar. Vänd ner bönor och ättiksprit och blanda väl. Serveras ljumma.
Tips

1 paket saffran väger 0,5 gram. Om man inte tycker om saffran kan man ersätta med en större mängd gurkmeja. Saffran ger smak och färg, gurkmeja bara färg.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2012-04-19
Ja, det ska var kokta bönor på burk.
2012-04-19
En undran bara, bönorna ska väl vara kokta?
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Coop
2012-04-19
Ja, det ska var kokta bönor på burk.
C. Eriksson
2012-04-19
En undran bara, bönorna ska väl vara kokta?