Berberbönor

Betyg (1-5):
4.71 (7 betyg)

Tillagningstid: 10 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 2 msk olivolja
  • 1 skivad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 0.13 g saffran
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 400 g stora vita bönor
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek lök och vitlök glansig. Krydda mot slutet med saffran, honung, salt och peppar. Vänd ner bönor och ättiksprit och blanda väl. Serveras ljumma.

Tips

1 paket saffran väger 0,5 gram. Om man inte tycker om saffran kan man ersätta med en större mängd gurkmeja. Saffran ger smak och färg, gurkmeja bara färg.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/Webbredaktionen

2012-04-19

Ja, det ska var kokta bönor på burk.

C. Eriksson

2012-04-19

En undran bara, bönorna ska väl vara kokta?

Liknande recept

Rödbetshummus med pecorino

(0)

Chili sin carne

(39)

Tacotårta med nachos

(6)

Solterito de quinoa - peruansk quinoasallad

(5)

Gustavs Bönburgare

(13)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

(0)

Melongazpacho med topping

(10)

Ljummen svart bönsallad

(4)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2 msk olivolja
  • 1 skivad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 0.13 g saffran
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 400 g stora vita bönor
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)

Berberbönor

Betyg (1-5):
4.71 (7 betyg)

Tillagningstid: 10 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek lök och vitlök glansig. Krydda mot slutet med saffran, honung, salt och peppar. Vänd ner bönor och ättiksprit och blanda väl. Serveras ljumma.

Tips

1 paket saffran väger 0,5 gram. Om man inte tycker om saffran kan man ersätta med en större mängd gurkmeja. Saffran ger smak och färg, gurkmeja bara färg.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/Webbredaktionen

2012-04-19

Ja, det ska var kokta bönor på burk.

C. Eriksson

2012-04-19

En undran bara, bönorna ska väl vara kokta?

Liknande recept

Rödbetshummus med pecorino

(0)

Chili sin carne

(39)

Tacotårta med nachos

(6)

Solterito de quinoa - peruansk quinoasallad

(5)

Gustavs Bönburgare

(13)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

(0)

Melongazpacho med topping

(10)

Ljummen svart bönsallad

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies