Berberbönor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Tillagningstid: 10 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 msk olivolja
  • 1 skivad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 0.13 g saffran
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 400 g stora vita bönor
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek lök och vitlök glansig. Krydda mot slutet med saffran, honung, salt och peppar. Vänd ner bönor och ättiksprit och blanda väl. Serveras ljumma.

Tips

1 paket saffran väger 0,5 gram. Om man inte tycker om saffran kan man ersätta med en större mängd gurkmeja. Saffran ger smak och färg, gurkmeja bara färg.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2012-04-19

Ja, det ska var kokta bönor på burk.

C. Eriksson

2012-04-19

En undran bara, bönorna ska väl vara kokta?

Liknande recept

Spara recept

Kycklingspett med hummus

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Mexikansk bönsallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Blomsterkrassesallad med fetaost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Potatissallad med äpple

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Rosépepparfilé

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Hummus grundrecept

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Saffransfalafel

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg
Betyg
(1)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2 msk olivolja
  • 1 skivad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 0.13 g saffran
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 400 g stora vita bönor
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)

Berberbönor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Tillagningstid: 10 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek lök och vitlök glansig. Krydda mot slutet med saffran, honung, salt och peppar. Vänd ner bönor och ättiksprit och blanda väl. Serveras ljumma.

Tips

1 paket saffran väger 0,5 gram. Om man inte tycker om saffran kan man ersätta med en större mängd gurkmeja. Saffran ger smak och färg, gurkmeja bara färg.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2012-04-19

Ja, det ska var kokta bönor på burk.

C. Eriksson

2012-04-19

En undran bara, bönorna ska väl vara kokta?

Liknande recept

Spara recept

Kycklingspett med hummus

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Mexikansk bönsallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Blomsterkrassesallad med fetaost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Potatissallad med äpple

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Rosépepparfilé

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Hummus grundrecept

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Saffransfalafel

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg
Betyg
(1)