Belugalinssallad med dill, chili & sötpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.14 (21 betyg)

Den här linssalladen med sötpotatis och chili är både raffinerad och lättlagad.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl belugalinser eller puylinser
  • 400 g sötpotatis skuren i 2 cm tjocka bitar
  • 1 strimlad rödlök
  • 1 finstrimlad röd chili
  • Dressing:
  • 0.5 citron, saft och finrivet skal
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk japansk soja eller tamari
  • 0.5 tsk chilipulver
  • 1 tsk örtsalt
  • 0.5 dl hackad dill + till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Skölj av och låt svalna något.
  3. Lägg sötpotatis, rödlök, chili och olivolja i en ugnsform. Rosta tills sötpotatisen är mjuk och har fått lite färg, ca 20 min.

Dressing

  1. Blanda citron, olja, tamari, chilipulver och örtsalt till en dressing. Vänd ner linser och dill.
  2. Blanda sötpotatisen med linserna och häll upp i ett serveringsfat. Garnera med dillvippor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Allis

2014-09-11

Fantastiskt god. Perfekt som vegetarisk huvudrätt med lite halloumi till.

Rune Betnér

2014-04-26

Jättegod sallad trots att jag inte hade japansk soja utan kinesisk. Ett fint alternativ till potatis, ris eller annat tillbehör

Liknande recept

Spara recept

Blomkålssoppa med gurkmeja toppad med krispiga linser

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Sötpotatissallad med tranbärsvinägrett

Betyg
Betyg
(11)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 dl belugalinser eller puylinser
  • 400 g sötpotatis skuren i 2 cm tjocka bitar
  • 1 strimlad rödlök
  • 1 finstrimlad röd chili
  • Dressing:
  • 0.5 citron, saft och finrivet skal
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk japansk soja eller tamari
  • 0.5 tsk chilipulver
  • 1 tsk örtsalt
  • 0.5 dl hackad dill + till garnering

Belugalinssallad med dill, chili & sötpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.14 (21 betyg)

Den här linssalladen med sötpotatis och chili är både raffinerad och lättlagad.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Skölj av och låt svalna något.
  3. Lägg sötpotatis, rödlök, chili och olivolja i en ugnsform. Rosta tills sötpotatisen är mjuk och har fått lite färg, ca 20 min.

Dressing

  1. Blanda citron, olja, tamari, chilipulver och örtsalt till en dressing. Vänd ner linser och dill.
  2. Blanda sötpotatisen med linserna och häll upp i ett serveringsfat. Garnera med dillvippor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Allis

2014-09-11

Fantastiskt god. Perfekt som vegetarisk huvudrätt med lite halloumi till.

Rune Betnér

2014-04-26

Jättegod sallad trots att jag inte hade japansk soja utan kinesisk. Ett fint alternativ till potatis, ris eller annat tillbehör

Liknande recept

Spara recept

Blomkålssoppa med gurkmeja toppad med krispiga linser

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Sötpotatissallad med tranbärsvinägrett

Betyg
Betyg
(11)