Linslasagne
  • Tid 45 min
  • Ugn 225º

Linslasagne

4.57 (21 betyg)

I den här linslasagnen ingår också rotselleri. Den har sitt ursprung i Asien, men odlas sedan länge i Sverige. Den perfekta ingrediensen för att göra grytor mustigare – en liten bit ger stor smak.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 16
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

6 portioner
  • 1 msk olivolja
  • 1 morot, finhackad
  • 100 g rotselleri, hackad
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl torkade röda linser
  • 800 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 250 g färska pastaplattor
  • 4 dl crème fraiche
  • 4 dl riven lagrad ost, t ex Västerbottens- eller prästost
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hetta upp olja i en stor stekpanna och stek morot, rotselleri, lök, vitlök och rosmarin utan att det tar färg. Tillsätt tomatpurén och stek ytterligare någon minut under omrörning. Häll i linser, krossade tomater och vatten, samt lägg i buljongtärningen. Låt sjuda ca 10 min. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.

  2. 2

    Varva pastaplattor med tomatsåsen, crème fraiche och riven ost i en ugnsform. Avsluta med tomatsåsen och toppa med riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 25 min.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Servera lasagnen med Raw Slaw från vårt Hackat & Klart-sortiment är till och med fyndigare än sitt namn. Finstrimlad broccoli, rödbeta och morot – och helt startklar som färdig råkostsallad.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop

    Hej Andrea! Det går såklart bra med torkade lasagneplattor. Följ då tillagningstiden som står på paketet. God jul! Elsa, webbredaktör

  • Andrea

    Om man enbart har tillgång till torra lasagneplattor (glutenfria), finns det något sätt att göra om receptet så det passar?

  • Sonia

    Riktigt god! Gjort två gånger samma vecka! :)

  • Pia

    Mycket god och mättande lasagne! Creme fraiche kan ersättas med lätt creme fraiche, om man vill göra det lite magrare. Det blir också gott!