Belugabolognese
  • Tid 25 min

Belugabolognese

4.36 (112 betyg)

Om du inte provat belugalinser förut ... Nu är det dags! De blir så goda i den här såsen.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 320 g spagetti
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl torkade belugalinser
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

  2. 2

    Fräs lök och vitlök i olja i en stekpanna med lock eller kastrull. Tillsätt tomatpurén och stek med någon minut.

  3. 3

    Rör ner linser, krossade tomater, crème fraiche och vatten. Krydda med oregano, basilika, socker, salt och peppar. Låt småputtra under lock ca 25 min. Servera med pastan.

Sätt ett betyg

18 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Thomas

    Hackar även ner en burk champinjoner på burk samt använder köttbuljong istället för vatten.

  • Marie

    Vill man maxa kan man också fräsa ner hackad morot och selleri i samma mängd som löken, eller något mindre. Smashing. ;)

  • Marie

    Så god! Behövde tillsätta 6dl vatten och koka 1 tim +.

  • Sofia

    Fantastiskt god! Rev även i en morot i början, lätt den koka 35 min och mixade den sedan. Kommer lagas många gånger hos oss!

Visa fler