BBQ-kycklingklubbor med lönnsirapsdipp

BBQ-kycklingklubbor med lönnsirapsdipp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Kryddiga kycklingklubbor som serveras med krämig söt-salt dippsås och bbq-sås.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
  • 500 g kycklingklubbor
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 dl barbequesås
  • 0.5 tsk salt
  • Lönnsirapsdipp:
  • 2 msk lönnsirap
  • 2 dl crème fraiche
  • vitpeppar
  • salt
  • BBQ-sås:
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad röd chili
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk farinsocker
  • 0.5 dl kinesisk soja
  • 0.5 dl ketchup
  • 1 dl chilisås
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Coleslaw:
  • 350 g finstrimlad vitkål
  • 2 finstrimlade morötter
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 dl majonnäs
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Stek lök, vitlök och chili i olja i en kastrull utan att de får färg. Tillsätt resten av ingredienserna till såsen och låt koka ihop ca 5 min på svag värme. Rör om då och då. Mixa såsen med en stavmixer.

Lönnsirapsdipp

  1. Blanda lönnsirap och crème fraiche, smaka av med salt och peppar.

Coleslaw

  1. Vänd runt vitkål och morot med vinäger, salt och peppar. Tillsätt majonnäs och rör om ordentligt.
  2. Salta och peppra kycklingben och grilla på indirekt värme under lock ca 25 min. Pensla kycklingbenen med bbq-såsen mot slutet av grillningen.
  3. Servera kycklingklubbor med dippsåsen och en härlig sallad, gärna med nektariner.

Tips

Den här rätten passar bra på en buffé. Räkna då med att receptet räcker till 8 personer.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-05-20

Hej Anna, receptet på nektainsalladen hittar du här under receptet, under rubriken "Liknande recept" Lycka till!

Anna

2021-05-19

Det står att man ska servera med nektarinsalladen...?

Frida

2013-06-17

det här är riktigt gott! Lagade från tidningen och alla njöt! men jag hittar inte receptet på webben på barbeque såsen.

BBQ-kycklingklubbor med lönnsirapsdipp
24 st
  • Ingredienser (24)
  • 500 g kycklingklubbor
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 dl barbequesås
  • 0.5 tsk salt
  • Lönnsirapsdipp:
  • 2 msk lönnsirap
  • 2 dl crème fraiche
  • vitpeppar
  • salt
  • BBQ-sås:
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad röd chili
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk farinsocker
  • 0.5 dl kinesisk soja
  • 0.5 dl ketchup
  • 1 dl chilisås
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Coleslaw:
  • 350 g finstrimlad vitkål
  • 2 finstrimlade morötter
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 dl majonnäs
  • 0.5 tsk salt

BBQ-kycklingklubbor med lönnsirapsdipp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Kryddiga kycklingklubbor som serveras med krämig söt-salt dippsås och bbq-sås.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Stek lök, vitlök och chili i olja i en kastrull utan att de får färg. Tillsätt resten av ingredienserna till såsen och låt koka ihop ca 5 min på svag värme. Rör om då och då. Mixa såsen med en stavmixer.

Lönnsirapsdipp

  1. Blanda lönnsirap och crème fraiche, smaka av med salt och peppar.

Coleslaw

  1. Vänd runt vitkål och morot med vinäger, salt och peppar. Tillsätt majonnäs och rör om ordentligt.
  2. Salta och peppra kycklingben och grilla på indirekt värme under lock ca 25 min. Pensla kycklingbenen med bbq-såsen mot slutet av grillningen.
  3. Servera kycklingklubbor med dippsåsen och en härlig sallad, gärna med nektariner.

Tips

Den här rätten passar bra på en buffé. Räkna då med att receptet räcker till 8 personer.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-05-20

Hej Anna, receptet på nektainsalladen hittar du här under receptet, under rubriken "Liknande recept" Lycka till!

Anna

2021-05-19

Det står att man ska servera med nektarinsalladen...?

Frida

2013-06-17

det här är riktigt gott! Lagade från tidningen och alla njöt! men jag hittar inte receptet på webben på barbeque såsen.