BBQ-kycklingklubbor med lönnsirapsdipp
  • Tid 30 min

BBQ-kycklingklubbor med lönnsirapsdipp

4.14 (7 betyg)

Kryddiga kycklingklubbor med krämig söt-salt dippsås.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 24

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g kycklingklubbor
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 dl barbequesås
Lönnsirapsdipp:
  • 2 msk lönnsirap
  • 2 dl crème fraiche
  • salt
  • vitpeppar
BBQ-sås:
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad röd chili
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk farinsocker
  • 0.5 dl kinesisk soja
  • 0.5 dl ketchup
  • 1 dl chilisås
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
Coleslaw:
  • 350 g finstrimlad vitkål
  • 2 finstrimlade morötter
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 dl majonnäs
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Salta och peppra kycklingben och grilla på indirekt värme under lock ca 25 min.

Lönnsirapsdipp

  1. 1

    Blanda lönnsirap och crème fraiche, smaka av med salt och peppar.

  2. 2

    Pensla kycklingbenen med bbq-sås mot slutet av grillningen. Servera med dippsåsen och nektarinsalladen.

BBQ-sås

  1. 1

    Stek lök, vitlök och chili i olja i en kastrull utan att de får färg. Tillsätt resten av ingredienserna till såsen och låt koka ihop ca 5 min på svag värme. Rör om då och då. Mixa såsen med en stavmixer.

Coleslaw

  1. 1

    Vänd runt vitkål och morot med vinäger, salt och peppar. Tillsätt majonnäs och rör om ordentligt.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Den här rätten passar bra på en buffé. Räkna då med att receptet räcker till 8 personer.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Frida

    det här är riktigt gott! Lagade från tidningen och alla njöt! men jag hittar inte receptet på webben på barbeque såsen.