
Bbq- burgare på kidneybönor
God och saftig burgare med läcker sås och krispiga grönsaker. Och kidneybönor som proteinkälla.
- 800 g kidneybönor på burk (bruttovikt), avrunna och sköljda
- 1 ägg
- 0.5 rödlök, finhackad
- 0.5 dl barbequesås
- 0.5 dl potatismjöl eller vetemjöl
- 1 tsk salt
- Till servering
- 4 hamburgerbröd
- 4 salladsblad
- 2 tomater, i skivor
- 0.5 rödlök, skivad
- 2 hela smörgåsgurkor, skivade
- barbequesås och majonnäs
Gör så här
- Mosa bönorna med händerna till en massa. Alternativt lite slarvigt med en stavmixer. Blanda med ägg, lök, BBQ-sås, mjöl och salt.
- Forma burgare med blöta händer. (Det blir 4 stora eller 8 mindre.) Hetta upp olja i en stekpanna och stek burgarna på medelvärme 2–3 min per sida.
- Fyll burgarbröden (gärna lätt stekta) med grönsakerna, burgare, BBQ-sås och majonnäs.
Bbq- burgare på kidneybönor
God och saftig burgare med läcker sås och krispiga grönsaker. Och kidneybönor som proteinkälla.
Gör så här
- Mosa bönorna med händerna till en massa. Alternativt lite slarvigt med en stavmixer. Blanda med ägg, lök, BBQ-sås, mjöl och salt.
- Forma burgare med blöta händer. (Det blir 4 stora eller 8 mindre.) Hetta upp olja i en stekpanna och stek burgarna på medelvärme 2–3 min per sida.
- Fyll burgarbröden (gärna lätt stekta) med grönsakerna, burgare, BBQ-sås och majonnäs.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-01-24
Väldigt goda och mättande. Hällde i lite extra vetemjöl för fastare konsistens. Gör dubbelsats och gör "kött" bullar av resten!
2018-08-31
Jag har gjort dessa två gånger. Med stavmixer blir alldeles för lösa mycket bättre att mosa.
2018-05-03
Till Mona: Du kan testa att pudra på lite extra mjöl. Lycka till!
2018-04-30
Jag klickar ner dom direkt i stekpannan som är varm med olja, då håller dom ihop bra!
2018-04-25
När jag gör dessa blir de så lösa att de inte går att forma till burgare. Vad gör jag för fel?
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Torbjörn daniel kris
2021-01-24
Väldigt goda och mättande. Hällde i lite extra vetemjöl för fastare konsistens. Gör dubbelsats och gör "kött" bullar av resten!
Jacob
2018-08-31
Jag har gjort dessa två gånger. Med stavmixer blir alldeles för lösa mycket bättre att mosa.
2018-05-03
Till Mona: Du kan testa att pudra på lite extra mjöl. Lycka till!
Marit
2018-04-30
Jag klickar ner dom direkt i stekpannan som är varm med olja, då håller dom ihop bra!
Mona
2018-04-25
När jag gör dessa blir de så lösa att de inte går att forma till burgare. Vad gör jag för fel?