Bbq- burgare på kidneybönor
  • Tid 20 min

Bbq- burgare på kidneybönor

4.5 (4 betyg)

God och saftig burgare med läcker sås och krispiga grönsaker. Och kidneybönor som proteinkälla.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g kidneybönor på burk (bruttovikt), avrunna och sköljda
  • 1 ägg
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 0.5 dl barbequesås
  • 0.5 dl potatismjöl eller vetemjöl
  • 1 tsk salt
Till servering
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 salladsblad
  • 2 tomater, i skivor
  • 0.5 rödlök, skivad
  • 2 hela smörgåsgurkor, skivade
  • barbequesås och majonnäs
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Mosa bönorna med händerna till en massa. Alternativt lite slarvigt med en stavmixer. Blanda med ägg, lök, BBQ-sås, mjöl och salt.

  2. 2

    Forma burgare med blöta händer. (Det blir 4 stora eller 8 mindre.) Hetta upp olja i en stekpanna och stek burgarna på medelvärme 2–3 min per sida.

  3. 3

    Fyll burgarbröden (gärna lätt stekta) med grönsakerna, burgare, BBQ-sås och majonnäs.

Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Jacob

    Jag har gjort dessa två gånger. Med stavmixer blir alldeles för lösa mycket bättre att mosa.

  • Coop webbredaktör

    Till Mona: Du kan testa att pudra på lite extra mjöl. Lycka till!

  • Marit

    Jag klickar ner dom direkt i stekpannan som är varm med olja, då håller dom ihop bra!

  • Mona

    När jag gör dessa blir de så lösa att de inte går att forma till burgare. Vad gör jag för fel?