Bbq- burgare på kidneybönor

Bbq- burgare på kidneybönor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

God och saftig burgare med läcker sås och krispiga grönsaker. Och kidneybönor som proteinkälla.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
  • 800 g kidneybönor på burk (bruttovikt), avrunna och sköljda
  • 1 ägg
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 0.5 dl barbequesås
  • 0.5 dl potatismjöl eller vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 salladsblad
  • 2 tomater, i skivor
  • 0.5 rödlök, skivad
  • 2 hela smörgåsgurkor, skivade
  • barbequesås och majonnäs

Gör så här

  1. Mosa bönorna med händerna till en massa. Alternativt lite slarvigt med en stavmixer. Blanda med ägg, lök, BBQ-sås, mjöl och salt.
  2. Forma burgare med blöta händer. (Det blir 4 stora eller 8 mindre.) Hetta upp olja i en stekpanna och stek burgarna på medelvärme 2–3 min per sida.
  3. Fyll burgarbröden (gärna lätt stekta) med grönsakerna, burgare, BBQ-sås och majonnäs.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Torbjörn daniel kris

2021-01-24

Väldigt goda och mättande. Hällde i lite extra vetemjöl för fastare konsistens. Gör dubbelsats och gör "kött" bullar av resten!

Jacob

2018-08-31

Jag har gjort dessa två gånger. Med stavmixer blir alldeles för lösa mycket bättre att mosa.

Checkbox Coop

2018-05-03

Till Mona: Du kan testa att pudra på lite extra mjöl. Lycka till!

Marit

2018-04-30

Jag klickar ner dom direkt i stekpannan som är varm med olja, då håller dom ihop bra!

Mona

2018-04-25

När jag gör dessa blir de så lösa att de inte går att forma till burgare. Vad gör jag för fel?

Bbq- burgare på kidneybönor
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 800 g kidneybönor på burk (bruttovikt), avrunna och sköljda
  • 1 ägg
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 0.5 dl barbequesås
  • 0.5 dl potatismjöl eller vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 salladsblad
  • 2 tomater, i skivor
  • 0.5 rödlök, skivad
  • 2 hela smörgåsgurkor, skivade
  • barbequesås och majonnäs

Bbq- burgare på kidneybönor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

God och saftig burgare med läcker sås och krispiga grönsaker. Och kidneybönor som proteinkälla.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner

Gör så här

  1. Mosa bönorna med händerna till en massa. Alternativt lite slarvigt med en stavmixer. Blanda med ägg, lök, BBQ-sås, mjöl och salt.
  2. Forma burgare med blöta händer. (Det blir 4 stora eller 8 mindre.) Hetta upp olja i en stekpanna och stek burgarna på medelvärme 2–3 min per sida.
  3. Fyll burgarbröden (gärna lätt stekta) med grönsakerna, burgare, BBQ-sås och majonnäs.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Torbjörn daniel kris

2021-01-24

Väldigt goda och mättande. Hällde i lite extra vetemjöl för fastare konsistens. Gör dubbelsats och gör "kött" bullar av resten!

Jacob

2018-08-31

Jag har gjort dessa två gånger. Med stavmixer blir alldeles för lösa mycket bättre att mosa.

Checkbox Coop

2018-05-03

Till Mona: Du kan testa att pudra på lite extra mjöl. Lycka till!

Marit

2018-04-30

Jag klickar ner dom direkt i stekpannan som är varm med olja, då håller dom ihop bra!

Mona

2018-04-25

När jag gör dessa blir de så lösa att de inte går att forma till burgare. Vad gör jag för fel?