Barnens bästa spett med tzatziki

Barnens bästa spett med tzatziki

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Vegetariska spett på vegofärs som serveras med klyftpotatis och en hemmagjord tzatziki. Lättlagad och snabb.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 500 g klyftpotatis
  • 0.5 dl barbecuesås
  • 500 g fryst formbar vegofärs, tinad
  • 0.5 gurka
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • salt

Gör så här

  1. Fördela klyftpotatis på en plåt och ställ in i mitten av ugnen. Tillaga enligt anvisning på påsen. Häll BBQ-sås i en skål med vegofärs och rör om. Forma färsen till avlånga färsbiffar och trä ett spett i vardera bit.
  2. Riv gurka grovt och blanda med naturell yoghurt och vitlök. Smaka av såsen med salt. Stek färsspetten till fin färg och tills de är genomstekta. Servera spetten med klyftpotatis, tzatziki och skivad gurka.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tove

2021-09-08

De var svåra att forma, möjligen för de varit i frysen och blivit tinade. Hällde i lite mjöl och det gick bra att forma. Använde bbq sås, grillkrydda, paprika krydda och chili för att marinera färsen i nån timme. Jättegott.

M

2021-04-22

Ganska smaklöst utan, men med tsatsikin var dom 10/10. Jätte enkelt att göra och kändes lyxigt!

Nina

2020-07-07

Inga problem för min 9-åring att forma till färsbiffar och steka dem intakta sen. Däremot bra att tänka på att vegofärsen tar tid att tina - längre än vad som står på förpackningen har jag upplevt.

Pegah

2020-05-28

Gick inte att sätta på spetten alls. Formade som biffar o stekte istället. Lätt att göra o bra betyg från barnen.

Madeleine

2020-05-24

Väldigt svåra att forma och steka... föll helt sönder vid stekning och blev bara smulor. Annars helt okej smak.

Barnens bästa spett med tzatziki
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 500 g klyftpotatis
  • 0.5 dl barbecuesås
  • 500 g fryst formbar vegofärs, tinad
  • 0.5 gurka
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • salt

Barnens bästa spett med tzatziki

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Vegetariska spett på vegofärs som serveras med klyftpotatis och en hemmagjord tzatziki. Lättlagad och snabb.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Fördela klyftpotatis på en plåt och ställ in i mitten av ugnen. Tillaga enligt anvisning på påsen. Häll BBQ-sås i en skål med vegofärs och rör om. Forma färsen till avlånga färsbiffar och trä ett spett i vardera bit.
  2. Riv gurka grovt och blanda med naturell yoghurt och vitlök. Smaka av såsen med salt. Stek färsspetten till fin färg och tills de är genomstekta. Servera spetten med klyftpotatis, tzatziki och skivad gurka.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tove

2021-09-08

De var svåra att forma, möjligen för de varit i frysen och blivit tinade. Hällde i lite mjöl och det gick bra att forma. Använde bbq sås, grillkrydda, paprika krydda och chili för att marinera färsen i nån timme. Jättegott.

M

2021-04-22

Ganska smaklöst utan, men med tsatsikin var dom 10/10. Jätte enkelt att göra och kändes lyxigt!

Nina

2020-07-07

Inga problem för min 9-åring att forma till färsbiffar och steka dem intakta sen. Däremot bra att tänka på att vegofärsen tar tid att tina - längre än vad som står på förpackningen har jag upplevt.

Pegah

2020-05-28

Gick inte att sätta på spetten alls. Formade som biffar o stekte istället. Lätt att göra o bra betyg från barnen.

Madeleine

2020-05-24

Väldigt svåra att forma och steka... föll helt sönder vid stekning och blev bara smulor. Annars helt okej smak.