Veganska köttbullar med potatismos och brunsås

Veganska köttbullar med potatismos och brunsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Klassiska köttbullar med mos och brunsås på veganskt vis med ugnsstekta morötter. Supergott med rårörda lingon till.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 800 g potatis
  • 1 dl vegansk grädde
  • salt
  • Veganbullar
  • 375 g formbar vegofärs
  • 0.5 gul lök, grovt riven
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Brunsås
  • 0.5 gul lök, grovt riven
  • 2 tsk neutral olja
  • 1.5 dl vegansk grädde
  • 1 msk japansk soja
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • 500 g morot
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • rårörda lingon

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Krossa med ballongvisp, tillsätt grädde och vispa kraftigt till ett fluffigt mos. Smaka av med salt.

Rostade morötter

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär morötterna i bitar, vänd runt i olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.

Veganbullar

  1. Blanda färsen med lök, ströbröd, vatten, salt och peppar. Rulla små bollar med blöta händer. Hetta upp olja i en stekpanna och stek bollarna tills de har fin färg och är genomstekta.

Brunsås

  1. Bryn löken i olja till fin brun färg. Häll i grädde och soja och smaka av såsen med salt och peppar. Servera bullarna med moset, morötterna, såsen och ev rårörda lingon.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-11-04

Hej Lars-petter! Löken hade fallit bort men är tillbaka i listan nu igen. Det ska vara en halv gul lök, grovt riven. Mvh Maja, redaktör

Jesper

2020-11-03

Gott! Formbar färs är fantastisk!

Lars-petter

2020-11-01

” Blanda färsen med lök” - vilken lök?! Det står ingenting om lök i Ingredienser...

Ulrika

2020-09-20

Supergott

Britta

2020-09-03

Ja det var gött 👍🏽😄

Pernilla

2020-09-02

De va gött👍

Veganska köttbullar med potatismos och brunsås
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 800 g potatis
  • 1 dl vegansk grädde
  • salt
  • Veganbullar
  • 375 g formbar vegofärs
  • 0.5 gul lök, grovt riven
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Brunsås
  • 0.5 gul lök, grovt riven
  • 2 tsk neutral olja
  • 1.5 dl vegansk grädde
  • 1 msk japansk soja
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • 500 g morot
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • rårörda lingon

Veganska köttbullar med potatismos och brunsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Klassiska köttbullar med mos och brunsås på veganskt vis med ugnsstekta morötter. Supergott med rårörda lingon till.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Krossa med ballongvisp, tillsätt grädde och vispa kraftigt till ett fluffigt mos. Smaka av med salt.

Rostade morötter

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär morötterna i bitar, vänd runt i olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.

Veganbullar

  1. Blanda färsen med lök, ströbröd, vatten, salt och peppar. Rulla små bollar med blöta händer. Hetta upp olja i en stekpanna och stek bollarna tills de har fin färg och är genomstekta.

Brunsås

  1. Bryn löken i olja till fin brun färg. Häll i grädde och soja och smaka av såsen med salt och peppar. Servera bullarna med moset, morötterna, såsen och ev rårörda lingon.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-11-04

Hej Lars-petter! Löken hade fallit bort men är tillbaka i listan nu igen. Det ska vara en halv gul lök, grovt riven. Mvh Maja, redaktör

Jesper

2020-11-03

Gott! Formbar färs är fantastisk!

Lars-petter

2020-11-01

” Blanda färsen med lök” - vilken lök?! Det står ingenting om lök i Ingredienser...

Ulrika

2020-09-20

Supergott

Britta

2020-09-03

Ja det var gött 👍🏽😄

Pernilla

2020-09-02

De va gött👍