Vegobollar med blomkålsmos, brynt smör och rårörda lingon

Vegobollar med blomkålsmos, brynt smör och rårörda lingon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Vegetariska färdiga köttbullar med ett smakrikt blomkålsmos som toppas med brynt smör.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
  • 900 g vegoboll
  • 150 g frysta ärter
  • 60 g smör, att bryna
  • färsk persilja
  • Blomkålsmos
  • 600 g potatis, gärna mjölig
  • 400 g blomkålsbuketter, färska eller frysta
  • 2 msk smör
  • 2 dl mjölk
  • salt
  • Rårörda lingon
  • 225 g frysta lingon
  • 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Skala och dela potatisarna. Lägg potatis och blomkål i en kastrull och fyll på med vatten så det täcker. Salta vattnet och koka tills potatisen är mjuk.
  2. Mosa potatis och blomkål med en potatiskross eller ballongvisp. Tillsätt smör och mjölk och rör kraftigt till ett fluffigt mos. Smaka av med salt.
  3. Rör ihop lingonen med socker tills sockret smält. Tillaga bönbollarna enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Koka ärterna enligt anvisningen på förpackningen. Smält smör i en kastrull tills det börjar dofta nötigt och det slutat skumma. Rör om då och då och häll direkt över maten eller i en skål så smöret inte bränns av eftervärmen.
  5. Servera köttbullarna med blomkålsmoset, ärtor, rårörda lingon och det brynta smöret. Garnera ev med hackad persilja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Vegobollar med blomkålsmos, brynt smör och rårörda lingon
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 900 g vegoboll
  • 150 g frysta ärter
  • 60 g smör, att bryna
  • färsk persilja
  • Blomkålsmos
  • 600 g potatis, gärna mjölig
  • 400 g blomkålsbuketter, färska eller frysta
  • 2 msk smör
  • 2 dl mjölk
  • salt
  • Rårörda lingon
  • 225 g frysta lingon
  • 1 dl strösocker

Vegobollar med blomkålsmos, brynt smör och rårörda lingon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Vegetariska färdiga köttbullar med ett smakrikt blomkålsmos som toppas med brynt smör.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner

Gör så här

  1. Skala och dela potatisarna. Lägg potatis och blomkål i en kastrull och fyll på med vatten så det täcker. Salta vattnet och koka tills potatisen är mjuk.
  2. Mosa potatis och blomkål med en potatiskross eller ballongvisp. Tillsätt smör och mjölk och rör kraftigt till ett fluffigt mos. Smaka av med salt.
  3. Rör ihop lingonen med socker tills sockret smält. Tillaga bönbollarna enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Koka ärterna enligt anvisningen på förpackningen. Smält smör i en kastrull tills det börjar dofta nötigt och det slutat skumma. Rör om då och då och häll direkt över maten eller i en skål så smöret inte bränns av eftervärmen.
  5. Servera köttbullarna med blomkålsmoset, ärtor, rårörda lingon och det brynta smöret. Garnera ev med hackad persilja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!