Färslimpa med gräddsås, lingon och grönkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

När du är sugen på traditionella smaker med gräddsås och tillbehör men inte har lust att äta kött – då är denna perfekt!

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g potatis
  • 125 g frysta lingon
  • 0.5 dl agavesirap
  • 100 g grönkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Svampgräddsås
  • 1 gul lök, i klyftor
  • 200 g champinjoner, halverade
  • 250 ml Imat
  • 0.5 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 dl vatten
  • svartpeppar
  • Färslimpa
  • 800 g formbar vegofärs
  • 1 gul lök, grovriven
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 tsk grönpeppar
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk torkad timjan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda färsen med lök och vitlök. Mortla ihop de torra kryddorna och tillsätt dem. Fyll en oljad brödform, ca 24 x10 cm, med färssmeten. Grädda mitt i ugnen ca 45 min.
  2. Koka potatisen i saltat vatten. Rör de frysta lingonen med agavesirapen tills lingonen tinat något.

Svampgräddsås:

  1. Stek lök och svamp i en stekpanna tills svampen vätskat av sig. Häll i havregrädde, buljongtärning, soja och vatten. Låt sjuda ca 10 min. Smaka av med peppar.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs grönkålen hastigt i lite salt. Servera färslimpan med svampsås, potatis, rårörda lingon och grönkål.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-06-14

Hej Natalie, vi jobbar på att göra alla våra recept köpklara - men i dagsläget är vi inte riktigt där än. Du kan däremot välja att lägga ingredienserna i inköpslistan. Lycka till!

Natalie

2021-06-13

Men hur köper jag själva receptet? Finns ju ingen köpa knapp.

Emelie Charlotta

2018-11-18

Superenkel och supergott och supersnabbt. Om du ska göra stor sats behöver färsen gott om tid på sig att tina. MINST 1,5h för att tina ett paket anammas formbara färs om 850 g i rumstemperatur. Resten går supersnabbt. Om du inte har mortel kan du krossa grönpeppar under handtaget på exempelvis en kökskniv mot en skärbräda.

Liknande recept

Spara recept

Vildsvinsfärsrulle med kantarellfyllning

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Barnens bästa renskavsgryta

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Potatis- och blomkålssoppa med svampmacka

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Potatisravioli med svamp, citron och persilja

Betyg
Betyg
(7)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 800 g potatis
  • 125 g frysta lingon
  • 0.5 dl agavesirap
  • 100 g grönkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Svampgräddsås
  • 1 gul lök, i klyftor
  • 200 g champinjoner, halverade
  • 250 ml Imat
  • 0.5 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 dl vatten
  • svartpeppar
  • Färslimpa
  • 800 g formbar vegofärs
  • 1 gul lök, grovriven
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 tsk grönpeppar
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk torkad timjan

Färslimpa med gräddsås, lingon och grönkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

När du är sugen på traditionella smaker med gräddsås och tillbehör men inte har lust att äta kött – då är denna perfekt!

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda färsen med lök och vitlök. Mortla ihop de torra kryddorna och tillsätt dem. Fyll en oljad brödform, ca 24 x10 cm, med färssmeten. Grädda mitt i ugnen ca 45 min.
  2. Koka potatisen i saltat vatten. Rör de frysta lingonen med agavesirapen tills lingonen tinat något.

Svampgräddsås:

  1. Stek lök och svamp i en stekpanna tills svampen vätskat av sig. Häll i havregrädde, buljongtärning, soja och vatten. Låt sjuda ca 10 min. Smaka av med peppar.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs grönkålen hastigt i lite salt. Servera färslimpan med svampsås, potatis, rårörda lingon och grönkål.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-06-14

Hej Natalie, vi jobbar på att göra alla våra recept köpklara - men i dagsläget är vi inte riktigt där än. Du kan däremot välja att lägga ingredienserna i inköpslistan. Lycka till!

Natalie

2021-06-13

Men hur köper jag själva receptet? Finns ju ingen köpa knapp.

Emelie Charlotta

2018-11-18

Superenkel och supergott och supersnabbt. Om du ska göra stor sats behöver färsen gott om tid på sig att tina. MINST 1,5h för att tina ett paket anammas formbara färs om 850 g i rumstemperatur. Resten går supersnabbt. Om du inte har mortel kan du krossa grönpeppar under handtaget på exempelvis en kökskniv mot en skärbräda.

Liknande recept

Spara recept

Vildsvinsfärsrulle med kantarellfyllning

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Barnens bästa renskavsgryta

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Potatis- och blomkålssoppa med svampmacka

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Potatisravioli med svamp, citron och persilja

Betyg
Betyg
(7)