Potatisravioli med svamp, citron och persilja
  • Tid 30 min

Potatisravioli med svamp, citron och persilja

3.86 (7 betyg)

Svamp och potatis kryddade med lök, vitlök och citron smakar härligt.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

16 stycken
Potatisravioli:
  • 2 tunt skivade bakpotatisar
  • 50 g smör
  • 200 blandad svamp, gärna karljohansvamp
  • 100 g schalottenlök
  • 0.5 tsk salt
  • 0.25 tsk vitpeppar
Svamp:
  • 1 citron, rivet skal
  • 0.5 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 kruka finhackad persilja
  • 1 msk olivolja
  • 200 g blandad svamp
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk smör
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka potatisen hastigt i lättsaltat vatten 4 minuter. Kyl i kallt vatten.

  2. 2

    Stek svampen gyllenbrun i hälften av smöret. Stek löken mjuk i resten av smöret. Blanda lök och svamp i en matberedare och pulsmixa till en duxelle, svamp- och lökröra. Smaka av med salt och vitpeppar.

  3. 3

    Lägg ut hälften av potatisskivorna på en skärbräda och klicka en matsked svampblandning ovanpå varje skiva. Lägg sedan en ny skiva potatis på och pressa ihop.

  4. 4

    Blanda citronskal, vitlök, persilja och olivolja till en pasta. Stek svamp och lök hastigt i olja till fin färg och blanda med kryddpastan.

  5. 5

    Stek potatisraviolin på båda sidor i smöret och servera med svampen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Potatisraviolin passar även bra som tillbehör till lamm, nöt eller vilt.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar