Bakad fetaost och druvor

Bakad fetaost och druvor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Så gott med fetaost som bakas ugn med vindruvor, olja, honung och salt. Perfekt som tilltugg eller som tillbehör. Recept ur kokboken: Balkanmat av Diana Dontsova.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 450 g fetaost
  • 500 g röda kärnfria vindruvor
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 msk balsamvinäger
  • 2 msk flytande honung
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 1 kvist färsk rosmarin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Lägg fetaosten i en ugnsform.
  2. Lägg druvklasen ovanpå osten och ringla över olja och vinäger. Ringla på honungen och smula över flingsalt.
  3. Lägg på rosmarinkvisten och baka i övre delen av ugnen ca 30 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Färskost med passionsfrukt

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Spett med melon, skinka, taleggio och basilika

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Röra med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Ädelostcheesecake med lingonkokta päron

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Örtmarinerad manchego med melon eller fikon

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Lyxig dessert i glas

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kanapé med chèvrekräm och fikon

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Snittar med fikon och stiltonost

Betyg
Betyg
(17)
Bakad fetaost och druvor
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 450 g fetaost
  • 500 g röda kärnfria vindruvor
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 msk balsamvinäger
  • 2 msk flytande honung
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 1 kvist färsk rosmarin

Bakad fetaost och druvor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Så gott med fetaost som bakas ugn med vindruvor, olja, honung och salt. Perfekt som tilltugg eller som tillbehör. Recept ur kokboken: Balkanmat av Diana Dontsova.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Lägg fetaosten i en ugnsform.
  2. Lägg druvklasen ovanpå osten och ringla över olja och vinäger. Ringla på honungen och smula över flingsalt.
  3. Lägg på rosmarinkvisten och baka i övre delen av ugnen ca 30 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Färskost med passionsfrukt

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Spett med melon, skinka, taleggio och basilika

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Röra med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Ädelostcheesecake med lingonkokta päron

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Örtmarinerad manchego med melon eller fikon

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Lyxig dessert i glas

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kanapé med chèvrekräm och fikon

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Snittar med fikon och stiltonost

Betyg
Betyg
(17)