Bakad fetaost och druvor

Bakad fetaost och druvor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Så gott med fetaost som bakas ugn med vindruvor, olja, honung och salt. Perfekt som tilltugg eller som tillbehör. Recept ur kokboken: Balkanmat av Diana Dontsova.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
  • 450 g fetaost
  • 500 g röda kärnfria vindruvor
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 msk balsamvinäger
  • 2 msk flytande honung
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 1 kvist färsk rosmarin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Lägg fetaosten i en ugnsform.
  2. Lägg druvklasen ovanpå osten och ringla över olja och vinäger. Ringla på honungen och smula över flingsalt.
  3. Lägg på rosmarinkvisten och baka i övre delen av ugnen ca 30 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bakad fetaost och druvor
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 450 g fetaost
  • 500 g röda kärnfria vindruvor
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 msk balsamvinäger
  • 2 msk flytande honung
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 1 kvist färsk rosmarin

Bakad fetaost och druvor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Så gott med fetaost som bakas ugn med vindruvor, olja, honung och salt. Perfekt som tilltugg eller som tillbehör. Recept ur kokboken: Balkanmat av Diana Dontsova.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:175º
6 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Lägg fetaosten i en ugnsform.
  2. Lägg druvklasen ovanpå osten och ringla över olja och vinäger. Ringla på honungen och smula över flingsalt.
  3. Lägg på rosmarinkvisten och baka i övre delen av ugnen ca 30 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!