Baguetter med soltorkade tomater

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

Härligt goda baugetter som kan ätas både med och utan pålägg.

Ugnstemperatur:250º-200º
2 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (5)
  • 25 g jäst
  • 0.5 liter ljummet vatten
  • 12 dl vetemjöl
  • 3 dl strimlade soltorkade tomater i olja
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Smula sönder jästen i en bunke och häll i vatten. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt salt.
  2. Blanda ner mjölet, lite i taget, och knåda degen i cirka 10 minuter för hand eller 5 minuter i maskin. Låt jäsa under bakduk i 1 timme.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två bitar. Kavla ut ena biten till en rektangel. Strö på hälften av tomaterna och rulla ihop till en baguette. Gör likadant med den andra biten. Lägg bröden med skarven nedåt på en ugnsplåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
  4. Sätt in bröden i mitten av ugnen på 250°. Släng in ett glas vatten under plåten i ugnen och sänk värmen till 200°. Grädda i 40 minuter.
  5. Låt svalna på galler.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helen

2013-07-19

Håller på att baka dessa för andra gången nu! Ska definitivt bli fler gånger, de är sååå goda! Rekomenderas helt klart!

Liknande recept

Tomatbröd

(0)

Utflyktspizza med varm dryck

(0)

Blomkålsplättar

(4)

Fyllda bröd på plåt med tomater

(7)

Brytbröd med pumpa, zucchini eller morot

(14)

Focaccia

(56)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 25 g jäst
  • 0.5 liter ljummet vatten
  • 12 dl vetemjöl
  • 3 dl strimlade soltorkade tomater i olja
  • 2 tsk salt

Baguetter med soltorkade tomater

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

Härligt goda baugetter som kan ätas både med och utan pålägg.

Ugnstemperatur:250º-200º
2 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula sönder jästen i en bunke och häll i vatten. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt salt.
  2. Blanda ner mjölet, lite i taget, och knåda degen i cirka 10 minuter för hand eller 5 minuter i maskin. Låt jäsa under bakduk i 1 timme.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två bitar. Kavla ut ena biten till en rektangel. Strö på hälften av tomaterna och rulla ihop till en baguette. Gör likadant med den andra biten. Lägg bröden med skarven nedåt på en ugnsplåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
  4. Sätt in bröden i mitten av ugnen på 250°. Släng in ett glas vatten under plåten i ugnen och sänk värmen till 200°. Grädda i 40 minuter.
  5. Låt svalna på galler.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helen

2013-07-19

Håller på att baka dessa för andra gången nu! Ska definitivt bli fler gånger, de är sååå goda! Rekomenderas helt klart!

Liknande recept

Tomatbröd

(0)

Utflyktspizza med varm dryck

(0)

Blomkålsplättar

(4)

Fyllda bröd på plåt med tomater

(7)

Brytbröd med pumpa, zucchini eller morot

(14)

Focaccia

(56)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies