Tomatbröd

Tomatbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Härligt recept på bröd med tomater.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
Ugnstemperatur:250º
8 st
  • 25 g jäst
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl rågmjöl
  • 2 msk olja till plåtarna
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk torkad timjan
  • 6 färska tomater
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet blandat med mjölken till 37° (fingervarmt). Rör ut jästen i vätskan. Tillsätt salt och nästan allt mjöl och arbeta ihop till en deg. Jäs övertäckt ca 30 minuter.
  2. Pensla två plåtar med olja, dela degen i 8 bitar. Mjöla in handen ordentligt och tryck ut degen till avlånga bottnar. Bred på tomatpurén och strö över timjan. Skiva tomaterna tunt och täck bottnarna med dem. Salta.
  3. Sätt ugnen på 250°. Låt tomatbröden jäsa tills ugnen är varm, ca 10-20 minuter. Grädda mitt i ugnen ca 10-15 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tomatbröd
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 25 g jäst
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl rågmjöl
  • 2 msk olja till plåtarna
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk torkad timjan
  • 6 färska tomater
  • 1 tsk flingsalt

Tomatbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Härligt recept på bröd med tomater.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
Ugnstemperatur:250º
8 st

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet blandat med mjölken till 37° (fingervarmt). Rör ut jästen i vätskan. Tillsätt salt och nästan allt mjöl och arbeta ihop till en deg. Jäs övertäckt ca 30 minuter.
  2. Pensla två plåtar med olja, dela degen i 8 bitar. Mjöla in handen ordentligt och tryck ut degen till avlånga bottnar. Bred på tomatpurén och strö över timjan. Skiva tomaterna tunt och täck bottnarna med dem. Salta.
  3. Sätt ugnen på 250°. Låt tomatbröden jäsa tills ugnen är varm, ca 10-20 minuter. Grädda mitt i ugnen ca 10-15 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!