Baguette med yoghurt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.88 (26 betyg)

Tillagningstid: 45 min + jästid
Ugnstemperatur:200º
5 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 50 g jäst
  • 2.2 liter vetemjöl
  • 1 liter yoghurt, naturell 3 %
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 dl dillfrön

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser och arbeta degen i degblandare 5-7 minuter, eller för hand i cirka 10 minuter. Ställ degen att jäsa svalt över natten. Ta upp degen på väl mjölat bakbord, dela degen i fem delar och forma och vrid till avlånga baguetter.
  2. Lägg baguetterna på plåtar med bakplåtspapper och jäs ytterligare 30 minuter. Pensla eventuellt brödytan med kallt vatten innan gräddning. Grädda i ugn 20-25 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annika

2017-05-09

Saftigt och gott bröd med lite syrlig smak från yoghurten. Har bytt ut mjölet mot dinkelmjöl, blir så gott!!! Lättbakat bröd!

Liknande recept

Spara recept

Glutenfri filmjölkslimpa

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Pridefestival i glas

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Vörtlimpor

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Hallonsmoothie

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Nässelscones

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Siktkaka

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Glutenfri majslimpa med pumpakärnor

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Scones med yoghurt

Betyg
Betyg
(9)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 50 g jäst
  • 2.2 liter vetemjöl
  • 1 liter yoghurt, naturell 3 %
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 dl dillfrön

Baguette med yoghurt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.88 (26 betyg)

Tillagningstid: 45 min + jästid
Ugnstemperatur:200º
5 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser och arbeta degen i degblandare 5-7 minuter, eller för hand i cirka 10 minuter. Ställ degen att jäsa svalt över natten. Ta upp degen på väl mjölat bakbord, dela degen i fem delar och forma och vrid till avlånga baguetter.
  2. Lägg baguetterna på plåtar med bakplåtspapper och jäs ytterligare 30 minuter. Pensla eventuellt brödytan med kallt vatten innan gräddning. Grädda i ugn 20-25 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annika

2017-05-09

Saftigt och gott bröd med lite syrlig smak från yoghurten. Har bytt ut mjölet mot dinkelmjöl, blir så gott!!! Lättbakat bröd!

Liknande recept

Spara recept

Glutenfri filmjölkslimpa

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Pridefestival i glas

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Vörtlimpor

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Hallonsmoothie

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Nässelscones

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Siktkaka

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Glutenfri majslimpa med pumpakärnor

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Scones med yoghurt

Betyg
Betyg
(9)