
Baguette med yoghurt
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 45 min + jästid
Ugnstemperatur:200º
5 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 50 g jäst
- 2.2 liter vetemjöl
- 1 liter yoghurt, naturell 3 %
- 2 msk olivolja
- 0.5 dl dillfrön
Gör så här
- Blanda ihop alla ingredienser och arbeta degen i degblandare 5-7 minuter, eller för hand i cirka 10 minuter. Ställ degen att jäsa svalt över natten. Ta upp degen på väl mjölat bakbord, dela degen i fem delar och forma och vrid till avlånga baguetter.
- Lägg baguetterna på plåtar med bakplåtspapper och jäs ytterligare 30 minuter. Pensla eventuellt brödytan med kallt vatten innan gräddning. Grädda i ugn 20-25 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Liknande recept
Baguette med yoghurt
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 45 min + jästid
Ugnstemperatur:200º
5 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda ihop alla ingredienser och arbeta degen i degblandare 5-7 minuter, eller för hand i cirka 10 minuter. Ställ degen att jäsa svalt över natten. Ta upp degen på väl mjölat bakbord, dela degen i fem delar och forma och vrid till avlånga baguetter.
- Lägg baguetterna på plåtar med bakplåtspapper och jäs ytterligare 30 minuter. Pensla eventuellt brödytan med kallt vatten innan gräddning. Grädda i ugn 20-25 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2017-05-09
Saftigt och gott bröd med lite syrlig smak från yoghurten. Har bytt ut mjölet mot dinkelmjöl, blir så gott!!! Lättbakat bröd!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Annika
2017-05-09
Saftigt och gott bröd med lite syrlig smak från yoghurten. Har bytt ut mjölet mot dinkelmjöl, blir så gott!!! Lättbakat bröd!