Baguette med yoghurt

Betyg (1-5):
2.84 (25 betyg)

Tillagningstid: 45 min + jästid
Ugnstemperatur:200º
5 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (5)
  • 50 g jäst
  • 2.2 liter vetemjöl
  • 1 liter yoghurt, naturell 3 %
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 dl dillfrön

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser och arbeta degen i degblandare 5-7 minuter, eller för hand i cirka 10 minuter. Ställ degen att jäsa svalt över natten. Ta upp degen på väl mjölat bakbord, dela degen i fem delar och forma och vrid till avlånga baguetter.
  2. Lägg baguetterna på plåtar med bakplåtspapper och jäs ytterligare 30 minuter. Pensla eventuellt brödytan med kallt vatten innan gräddning. Grädda i ugn 20-25 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annika

2017-05-09

Saftigt och gott bröd med lite syrlig smak från yoghurten. Har bytt ut mjölet mot dinkelmjöl, blir så gott!!! Lättbakat bröd!

Liknande recept

Supergreen smoothie bowl

(2)

Overnight oats med plommonkompott

(0)

Barnens hemgjorda energi-bar

(2)

Mango passion smoothie

(8)

Örtfrittata

(2)

Hallonsmoothie

(8)

Enkelt morotsbröd

(35)

Frasvåfflor

(123)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 50 g jäst
  • 2.2 liter vetemjöl
  • 1 liter yoghurt, naturell 3 %
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 dl dillfrön

Baguette med yoghurt

Betyg (1-5):
2.84 (25 betyg)

Tillagningstid: 45 min + jästid
Ugnstemperatur:200º
5 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser och arbeta degen i degblandare 5-7 minuter, eller för hand i cirka 10 minuter. Ställ degen att jäsa svalt över natten. Ta upp degen på väl mjölat bakbord, dela degen i fem delar och forma och vrid till avlånga baguetter.
  2. Lägg baguetterna på plåtar med bakplåtspapper och jäs ytterligare 30 minuter. Pensla eventuellt brödytan med kallt vatten innan gräddning. Grädda i ugn 20-25 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annika

2017-05-09

Saftigt och gott bröd med lite syrlig smak från yoghurten. Har bytt ut mjölet mot dinkelmjöl, blir så gott!!! Lättbakat bröd!

Liknande recept

Supergreen smoothie bowl

(2)

Overnight oats med plommonkompott

(0)

Barnens hemgjorda energi-bar

(2)

Mango passion smoothie

(8)

Örtfrittata

(2)

Hallonsmoothie

(8)

Enkelt morotsbröd

(35)

Frasvåfflor

(123)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies