Baguette med yoghurt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(26)

Tillagningstid: 45 min + jästid
Ugnstemperatur:200º
5 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 50 g jäst
  • 2.2 liter vetemjöl
  • 1 liter yoghurt, naturell 3 %
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 dl dillfrön

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser och arbeta degen i degblandare 5-7 minuter, eller för hand i cirka 10 minuter. Ställ degen att jäsa svalt över natten. Ta upp degen på väl mjölat bakbord, dela degen i fem delar och forma och vrid till avlånga baguetter.
  2. Lägg baguetterna på plåtar med bakplåtspapper och jäs ytterligare 30 minuter. Pensla eventuellt brödytan med kallt vatten innan gräddning. Grädda i ugn 20-25 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annika

2017-05-09

Saftigt och gott bröd med lite syrlig smak från yoghurten. Har bytt ut mjölet mot dinkelmjöl, blir så gott!!! Lättbakat bröd!

Liknande recept

Spara recept

Enkel cheesecake i glas

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Hallonsmoothie

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Nässelscones

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Pridefestival i glas

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Glutenfri majslimpa med pumpakärnor

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Morotssmoothie

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Vörtlimpor

Betyg
Betyg
(9)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 50 g jäst
  • 2.2 liter vetemjöl
  • 1 liter yoghurt, naturell 3 %
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 dl dillfrön

Baguette med yoghurt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(26)

Tillagningstid: 45 min + jästid
Ugnstemperatur:200º
5 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser och arbeta degen i degblandare 5-7 minuter, eller för hand i cirka 10 minuter. Ställ degen att jäsa svalt över natten. Ta upp degen på väl mjölat bakbord, dela degen i fem delar och forma och vrid till avlånga baguetter.
  2. Lägg baguetterna på plåtar med bakplåtspapper och jäs ytterligare 30 minuter. Pensla eventuellt brödytan med kallt vatten innan gräddning. Grädda i ugn 20-25 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annika

2017-05-09

Saftigt och gott bröd med lite syrlig smak från yoghurten. Har bytt ut mjölet mot dinkelmjöl, blir så gott!!! Lättbakat bröd!

Liknande recept

Spara recept

Enkel cheesecake i glas

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Hallonsmoothie

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Nässelscones

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Pridefestival i glas

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Glutenfri majslimpa med pumpakärnor

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Morotssmoothie

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Vörtlimpor

Betyg
Betyg
(9)