Baguette med friterade kungsräkor

Baguette med friterade kungsräkor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Gör den här Louisianainspirerade rätten med friterade kungsräkor, baguette och rökig vitlöksmajo. Recept av Erik Brännström.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
  • 300 g frysta kungsräkor, tinade (MSC-märkta)
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 2 msk majsmjöl
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 ägg
  • 2 msk mjölk
  • Rökig vitlöksmajo
  • 2 dl majonnäs
  • 2 vitlöksklyfta, finrivna
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 1 msk ketchup
  • 2 tsk dijonsenap
  • 0.5 tsk rökt paprikapulver
  • salt och cayennepeppar
  • Till servering
  • 3 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 4 små baguetter
  • 50 g spetskål eller rödkål, tunt strimlad
  • 2 tomater, skivade
  • 1 salladslök, tunt skivad
  • worcestershiresås
  • tabasco

Gör så här

  1. Rökig vitlöksmajo: Blanda alla ingrediensertill majon och smaka av med salt och cayennepeppar.
  2. Skala räkorna. Blanda mjöl, majsmjöl,vitlökspulver, chilipulver, salt och peppar i enskål. Vispa lätt ihop ägg och mjölk i en annanskål. Vänd räkorna i äggvispet och sedan imjölblandningen.
  3. Hetta upp olja i en kastrull eller fritös till170˚. Fritera räkorna till fin färg, 2–3 min, ochlägg upp på hushållspapper att rinna av.Smält smöret och riv ner vitlöken.
  4. Snitta baguetterna och pensla insidan med smöret. Fyll med kål och tomater. Lägg i de friterade räkorna, klicka på majon och strö över salladslöken. Stänk över worcestershiresås ochtabasco. Servera direkt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2020-01-11

Jättegott! Enkel att göra, räckte till 2 portioner.

Baguette med friterade kungsräkor
24 st
  • Ingredienser (24)
  • 300 g frysta kungsräkor, tinade (MSC-märkta)
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 2 msk majsmjöl
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 ägg
  • 2 msk mjölk
  • Rökig vitlöksmajo
  • 2 dl majonnäs
  • 2 vitlöksklyfta, finrivna
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 1 msk ketchup
  • 2 tsk dijonsenap
  • 0.5 tsk rökt paprikapulver
  • salt och cayennepeppar
  • Till servering
  • 3 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 4 små baguetter
  • 50 g spetskål eller rödkål, tunt strimlad
  • 2 tomater, skivade
  • 1 salladslök, tunt skivad
  • worcestershiresås
  • tabasco

Baguette med friterade kungsräkor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Gör den här Louisianainspirerade rätten med friterade kungsräkor, baguette och rökig vitlöksmajo. Recept av Erik Brännström.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner

Gör så här

  1. Rökig vitlöksmajo: Blanda alla ingrediensertill majon och smaka av med salt och cayennepeppar.
  2. Skala räkorna. Blanda mjöl, majsmjöl,vitlökspulver, chilipulver, salt och peppar i enskål. Vispa lätt ihop ägg och mjölk i en annanskål. Vänd räkorna i äggvispet och sedan imjölblandningen.
  3. Hetta upp olja i en kastrull eller fritös till170˚. Fritera räkorna till fin färg, 2–3 min, ochlägg upp på hushållspapper att rinna av.Smält smöret och riv ner vitlöken.
  4. Snitta baguetterna och pensla insidan med smöret. Fyll med kål och tomater. Lägg i de friterade räkorna, klicka på majon och strö över salladslöken. Stänk över worcestershiresås ochtabasco. Servera direkt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2020-01-11

Jättegott! Enkel att göra, räckte till 2 portioner.