Baguette med cevapcici och karamelliserad lök
  • Tid 30 min
  • Ugn 225º

Baguette med cevapcici och karamelliserad lök

5 (1 betyg)

Bitar av färsk och frasig baguette fylls med finstrimlad kål och kryddiga färsbiffar från Balkan, så kallade cevapcici. Toppa med karamelliserad lök, vitlöksyoghurt och Balkans alldeles egna paprikasås, ajvar.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 19
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 100 g vitkål, finstrimlad (Hackat & Klart)
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 baguette
  • 1 dl ajvar relish
Cevapcici:
  • 0.5 dl ströbröd
  • 2 dl vatten
  • 500 g lammfärs
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 msk malen spiskummin
  • 1.5 msk vegeta allkrydda
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk svartpeppar
Karamelliserad lök:
  • 3 gula lökar, strimlade
  • 2 msk smör
  • 1 tsk strösocker
  • salt
Vitlöksyoghurt:
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda ströbröd och vatten i en bunke och låt svälla ca 3 min. Blanda med färs, vitlök och kryddor till en smet. Klicka ut järpar på en plåt med bakplåtspapper med hjälp av två skedar. Stek högt upp i ugnen ca 6 min.

  2. 2

    Stek löken i smör tills den blir brynt. Strö över socker och stek ytterligare några minuter. Salta.

  3. 3

    Blanda yoghurt och vitlök och smaka av med salt och svartpeppar. Blanda vitkål och persilja.

  4. 4

    Skär baguetten i fyra bitar och skär upp ena långsidan på bitarna. Bred vitlöksyoghurt och ajvar på baguetterna och fyll dem med vitkål, cevapcici och karamelliserad lök. Toppa gärna med lite extra yoghurt, ajvar och persilja.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Vegeta är en kroatisk allkrydda som kan ersättas med örtsalt.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar