Bagels

Betyg (1-5):
3.29 (17 betyg)

Bagels är ett judiskt högtidsbröd med anor från 1600-talet. Fyllda bagels är populär snabbmat som kommit till oss via USA. Genom att brödet kokas innan det gräddas blir det saftigt, trots att det är lite kompakt.

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
12 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 5 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 2 msk olja
  • 2 msk ljus sirap eller socker
  • 14 dl vetemjöl, gärna special
  • 1 msk salt
  • Kokning:
  • 4 liter vatten
  • Garnering:
  • 0.5 dl sesamfrö

Gör så här

  1. Värm vattnet till 37°C (fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut den med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, sirap eller socker och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg.
  2. Låt degen vila övertäckt ca 15 minuter. Tag upp degen på mjölat bakbord och forma den till en längd. Dela den i det antal delar som receptet avser.
  3. Utbakningen kan göras på 2 sätt: 1. Rulla ut varje del till en ca 25 cm lång rulle, smalare i ändarna. Forma rullarna till kransar och sno ihop ändarna väl, annars går skarven lätt upp. 2.Forma varje del till en rund bulle. Platta till den och stick ett finger genom degen mitt i bullen. Snurra den runt fingret så att det blir ett ganska stort hål.
  4. Lägg kransarna på mjölat bakplåtspapper. Jäs under bakduk ca 30 minuter. Värm ugnen till 225°C.
  5. Koka upp vattnet i en stor gryta. Lägg i max 20 kransar i taget och sjud dem ca 2 minuter på varje sida. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Strö ev över sesamfrö. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



8 st
  • Ingredienser (8)
  • 5 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 2 msk olja
  • 2 msk ljus sirap eller socker
  • 14 dl vetemjöl, gärna special
  • 1 msk salt
  • Kokning:
  • 4 liter vatten
  • Garnering:
  • 0.5 dl sesamfrö

Bagels

Betyg (1-5):
3.29 (17 betyg)

Bagels är ett judiskt högtidsbröd med anor från 1600-talet. Fyllda bagels är populär snabbmat som kommit till oss via USA. Genom att brödet kokas innan det gräddas blir det saftigt, trots att det är lite kompakt.

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
12 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm vattnet till 37°C (fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut den med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, sirap eller socker och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg.
  2. Låt degen vila övertäckt ca 15 minuter. Tag upp degen på mjölat bakbord och forma den till en längd. Dela den i det antal delar som receptet avser.
  3. Utbakningen kan göras på 2 sätt: 1. Rulla ut varje del till en ca 25 cm lång rulle, smalare i ändarna. Forma rullarna till kransar och sno ihop ändarna väl, annars går skarven lätt upp. 2.Forma varje del till en rund bulle. Platta till den och stick ett finger genom degen mitt i bullen. Snurra den runt fingret så att det blir ett ganska stort hål.
  4. Lägg kransarna på mjölat bakplåtspapper. Jäs under bakduk ca 30 minuter. Värm ugnen till 225°C.
  5. Koka upp vattnet i en stor gryta. Lägg i max 20 kransar i taget och sjud dem ca 2 minuter på varje sida. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Strö ev över sesamfrö. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies