Baconlindad järpe med primörer

Betyg (1-5):
3.67 (15 betyg)

Rostad palsternacka och sparris med baconfärsrullar och vitlöksbröd.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 90 g bacon
  • 160 g ansad grön sparris
  • 6 palsternackor i tunna stavar
  • 1 tsk olivolja
  • 1 msk honung
  • 80 g ansade rädisa
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk pressad vitlöksklyfta
  • 4 bröd av bake-off-typ

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Rulla färsen till fingertjocka rullar. Salta och peppra. Linda bacon runt varje rulle.
  2. Lägg sparris och palsternacka på en plåt och ringla över olja, honung och salt. Låt stå i ugnen cirka 15 minuter. Blanda sedan med rädisorna.
  3. Stek färsrullarna 7-8 minuter runt om.
  4. Blanda olja, vitlök och salt. Skär en skåra i bröden och fyll med vitlöksoljan. Grädda i ugnen enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Servera färsrullarna med grönsakerna och vitlöksbröden.

Tips

Stek färsrullarna samtidigt med grönsakerna i ugnen.<br>Grädda bröden med en bit ost i. Tryck ner den färdiga färsrullen, toppa med ketchup.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2019-06-11

Kommer göra denna rätt många gånger! Jättegott!

Liknande recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng

(8)

Brunchplåt

(33)

Linguinipasta med grönkål och bacon

(0)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 90 g bacon
  • 160 g ansad grön sparris
  • 6 palsternackor i tunna stavar
  • 1 tsk olivolja
  • 1 msk honung
  • 80 g ansade rädisa
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk pressad vitlöksklyfta
  • 4 bröd av bake-off-typ

Baconlindad järpe med primörer

Betyg (1-5):
3.67 (15 betyg)

Rostad palsternacka och sparris med baconfärsrullar och vitlöksbröd.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Rulla färsen till fingertjocka rullar. Salta och peppra. Linda bacon runt varje rulle.
  2. Lägg sparris och palsternacka på en plåt och ringla över olja, honung och salt. Låt stå i ugnen cirka 15 minuter. Blanda sedan med rädisorna.
  3. Stek färsrullarna 7-8 minuter runt om.
  4. Blanda olja, vitlök och salt. Skär en skåra i bröden och fyll med vitlöksoljan. Grädda i ugnen enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Servera färsrullarna med grönsakerna och vitlöksbröden.

Tips

Stek färsrullarna samtidigt med grönsakerna i ugnen.<br>Grädda bröden med en bit ost i. Tryck ner den färdiga färsrullen, toppa med ketchup.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2019-06-11

Kommer göra denna rätt många gånger! Jättegott!

Liknande recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng

(8)

Brunchplåt

(33)

Linguinipasta med grönkål och bacon

(0)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies