Baconlindad järpe med primörer

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Rostad palsternacka och sparris med baconfärsrullar och vitlöksbröd.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 90 g bacon
  • 160 g ansad grön sparris
  • 6 palsternackor i tunna stavar
  • 1 tsk olivolja
  • 1 msk honung
  • 80 g ansade rädisa
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk pressad vitlöksklyfta
  • 4 bröd av bake-off-typ
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Rulla färsen till fingertjocka rullar. Salta och peppra. Linda bacon runt varje rulle.
  2. Lägg sparris och palsternacka på en plåt och ringla över olja, honung och salt. Låt stå i ugnen cirka 15 minuter. Blanda sedan med rädisorna.
  3. Stek färsrullarna 7-8 minuter runt om.
  4. Blanda olja, vitlök och salt. Skär en skåra i bröden och fyll med vitlöksoljan. Grädda i ugnen enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Servera färsrullarna med grönsakerna och vitlöksbröden.

Tips

Stek färsrullarna samtidigt med grönsakerna i ugnen.<br>Grädda bröden med en bit ost i. Tryck ner den färdiga färsrullen, toppa med ketchup.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2019-06-11

Kommer göra denna rätt många gånger! Jättegott!

Liknande recept

Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Biff med coleslaw

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Plommonspäckad fläskkarré

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(125)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 90 g bacon
  • 160 g ansad grön sparris
  • 6 palsternackor i tunna stavar
  • 1 tsk olivolja
  • 1 msk honung
  • 80 g ansade rädisa
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk pressad vitlöksklyfta
  • 4 bröd av bake-off-typ
  • 0.5 tsk salt

Baconlindad järpe med primörer

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Rostad palsternacka och sparris med baconfärsrullar och vitlöksbröd.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Rulla färsen till fingertjocka rullar. Salta och peppra. Linda bacon runt varje rulle.
  2. Lägg sparris och palsternacka på en plåt och ringla över olja, honung och salt. Låt stå i ugnen cirka 15 minuter. Blanda sedan med rädisorna.
  3. Stek färsrullarna 7-8 minuter runt om.
  4. Blanda olja, vitlök och salt. Skär en skåra i bröden och fyll med vitlöksoljan. Grädda i ugnen enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Servera färsrullarna med grönsakerna och vitlöksbröden.

Tips

Stek färsrullarna samtidigt med grönsakerna i ugnen.<br>Grädda bröden med en bit ost i. Tryck ner den färdiga färsrullen, toppa med ketchup.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2019-06-11

Kommer göra denna rätt många gånger! Jättegott!

Liknande recept

Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Biff med coleslaw

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Plommonspäckad fläskkarré

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(125)