Baba ganoush (aubergineröra)

Baba ganoush (aubergineröra)

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

En kryddig klassiker på en buffé från Istanbul.

Tillagningstid: 15 minuter + 1 timme i ugnen
  • 600 g aubergine
  • 4 stora vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl citronsaft, pressad
  • 1 finhackad grön chili
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk socker
  • 0.5 granatäpple till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Dela auberginerna och lägg dem med skalet nedåt på en ugnsplåt.
  3. Skala vitlöksklyftorna och lägg även dem på plåten. Ringla över hälften av oljan och baka mitt i ugnen 1 timme.
  4. Gröp ut auberginen ur sitt skal och lägg i en bunke/mixer. Släng skalet. Mixa slät ihop med vitlökarna, resten av oljan och övriga ingredienser. Garnera med granatäppelkärnor vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Baba ganoush (aubergineröra)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 600 g aubergine
  • 4 stora vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl citronsaft, pressad
  • 1 finhackad grön chili
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk socker
  • 0.5 granatäpple till garnering

Baba ganoush (aubergineröra)

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

En kryddig klassiker på en buffé från Istanbul.

Tillagningstid: 15 minuter + 1 timme i ugnen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Dela auberginerna och lägg dem med skalet nedåt på en ugnsplåt.
  3. Skala vitlöksklyftorna och lägg även dem på plåten. Ringla över hälften av oljan och baka mitt i ugnen 1 timme.
  4. Gröp ut auberginen ur sitt skal och lägg i en bunke/mixer. Släng skalet. Mixa slät ihop med vitlökarna, resten av oljan och övriga ingredienser. Garnera med granatäppelkärnor vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!