Avokadocarpaccio med skinka och paranötter

Avokadocarpaccio med skinka och paranötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

En god kombination är salladen med avokado, paranötter, mangold och rökta skinka.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
  • 100 g skalade paranötter
  • 100 g skivad kallrökt skinka
  • 4 tunt skivade avokador
  • 2 dl rucola eller mangoldskott
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Rosta paranötterna i torr het panna cirka 1 minut.
  2. Stek skinkan i torr het panna cirka 2 minuter. Lägg skivorna på hushållspapper att torka en stund.
  3. Fördela avokadoskivorna på fyra tallrikar.
  4. Toppa med skinka, nötter och rucola eller mangoldskott.
  5. Ringla över balsamvinäger och olivolja. Salta och peppra.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christina

2014-03-09

Jättegott, enkelt och fräscht. Passar alldeles utmärkt om man har en lite tyngre huvudrätt. Viktigt att hitta "lagom" mogna avokados för att rätten ska bli lyckad. Detta kommer jag att servera igen!

Avokadocarpaccio med skinka och paranötter
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 100 g skalade paranötter
  • 100 g skivad kallrökt skinka
  • 4 tunt skivade avokador
  • 2 dl rucola eller mangoldskott
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar

Avokadocarpaccio med skinka och paranötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

En god kombination är salladen med avokado, paranötter, mangold och rökta skinka.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Rosta paranötterna i torr het panna cirka 1 minut.
  2. Stek skinkan i torr het panna cirka 2 minuter. Lägg skivorna på hushållspapper att torka en stund.
  3. Fördela avokadoskivorna på fyra tallrikar.
  4. Toppa med skinka, nötter och rucola eller mangoldskott.
  5. Ringla över balsamvinäger och olivolja. Salta och peppra.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christina

2014-03-09

Jättegott, enkelt och fräscht. Passar alldeles utmärkt om man har en lite tyngre huvudrätt. Viktigt att hitta "lagom" mogna avokados för att rätten ska bli lyckad. Detta kommer jag att servera igen!