Avokadocarpaccio med skinka och paranötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

En god kombination är salladen med avokado, paranötter, mangold och rökta skinka.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g skalade paranötter
  • 100 g skivad kallrökt skinka
  • 4 tunt skivade avokador
  • 2 dl rucola eller mangoldskott
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Rosta paranötterna i torr het panna cirka 1 minut.
  2. Stek skinkan i torr het panna cirka 2 minuter. Lägg skivorna på hushållspapper att torka en stund.
  3. Fördela avokadoskivorna på fyra tallrikar.
  4. Toppa med skinka, nötter och rucola eller mangoldskott.
  5. Ringla över balsamvinäger och olivolja. Salta och peppra.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christina

2014-03-09

Jättegott, enkelt och fräscht. Passar alldeles utmärkt om man har en lite tyngre huvudrätt. Viktigt att hitta "lagom" mogna avokados för att rätten ska bli lyckad. Detta kommer jag att servera igen!

Liknande recept

Spara recept

Persiljeskinka

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fårfiolscarpaccio med grönkålschips och pepparrot

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grillad avokado- och baconsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Squashrullader pesto och parmaskinka

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Antipasti

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Smörrebröd med grön sparris med hollandaisesås och baconströssel

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kokt sparris med hollandaise och skinka

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

Betyg
Betyg
(25)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 100 g skalade paranötter
  • 100 g skivad kallrökt skinka
  • 4 tunt skivade avokador
  • 2 dl rucola eller mangoldskott
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar

Avokadocarpaccio med skinka och paranötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

En god kombination är salladen med avokado, paranötter, mangold och rökta skinka.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta paranötterna i torr het panna cirka 1 minut.
  2. Stek skinkan i torr het panna cirka 2 minuter. Lägg skivorna på hushållspapper att torka en stund.
  3. Fördela avokadoskivorna på fyra tallrikar.
  4. Toppa med skinka, nötter och rucola eller mangoldskott.
  5. Ringla över balsamvinäger och olivolja. Salta och peppra.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christina

2014-03-09

Jättegott, enkelt och fräscht. Passar alldeles utmärkt om man har en lite tyngre huvudrätt. Viktigt att hitta "lagom" mogna avokados för att rätten ska bli lyckad. Detta kommer jag att servera igen!

Liknande recept

Spara recept

Persiljeskinka

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fårfiolscarpaccio med grönkålschips och pepparrot

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grillad avokado- och baconsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Squashrullader pesto och parmaskinka

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Antipasti

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Smörrebröd med grön sparris med hollandaisesås och baconströssel

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kokt sparris med hollandaise och skinka

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

Betyg
Betyg
(25)