Auberginepasta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.08 (12 betyg)

Härligt smakrik vegetarisk pastarätt med aubergine, basilika och surdegsbröd. Recept ur kokboken: Vegan på 5 ingredienser av Siri Barje.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 skivor surdegsbröd, gärna gårdagens
  • 3 msk olivolja
  • 500 g aubergine
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 400 g krossade tomater
  • 400 g spagetti
  • 1 kruka basilika
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Mixa brödskivorna till ett grovt smul eller skär med kniv. Stek smulorna i hälften av oljan till fin färg och knaprigt. Häll över på en tallrik.
  2. Tärna auberginen i ca 1 cm stora bitar. Hetta upp resten av oljan i stekpannan och stek auberginen till fin färg på hög värme. Salta och peppra. Tillsätt vitlöken (och ev lite mer olja), sänk värmen och stek tills det är mjukt. Häll i krossade tomater och låt småputtra ca 10 min.
  3. Koka pastan i saltat vatten. När pastan har kokat nästan mjuk och inte helt klar, lyft över den i tomatsåsen och låt koka klart i såsen. Ta gärna med ½ dl av pastavattnet, eller mer om det behövs.
  4. Hacka basilikan grovt, både stjälk och blad (spara några blad till garnering). Vänd ner i pastan och smaka av med salt och peppar. Toppa med brödsmulorna och servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2020-06-14

Mycket god! Jag tillsatte kikärtor för lite mer protein

Liknande recept

Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Paprika- och kikärtsburgare med dillslungad gurksallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Belugalasagne

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 4 skivor surdegsbröd, gärna gårdagens
  • 3 msk olivolja
  • 500 g aubergine
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 400 g krossade tomater
  • 400 g spagetti
  • 1 kruka basilika
  • salt och svartpeppar

Auberginepasta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.08 (12 betyg)

Härligt smakrik vegetarisk pastarätt med aubergine, basilika och surdegsbröd. Recept ur kokboken: Vegan på 5 ingredienser av Siri Barje.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa brödskivorna till ett grovt smul eller skär med kniv. Stek smulorna i hälften av oljan till fin färg och knaprigt. Häll över på en tallrik.
  2. Tärna auberginen i ca 1 cm stora bitar. Hetta upp resten av oljan i stekpannan och stek auberginen till fin färg på hög värme. Salta och peppra. Tillsätt vitlöken (och ev lite mer olja), sänk värmen och stek tills det är mjukt. Häll i krossade tomater och låt småputtra ca 10 min.
  3. Koka pastan i saltat vatten. När pastan har kokat nästan mjuk och inte helt klar, lyft över den i tomatsåsen och låt koka klart i såsen. Ta gärna med ½ dl av pastavattnet, eller mer om det behövs.
  4. Hacka basilikan grovt, både stjälk och blad (spara några blad till garnering). Vänd ner i pastan och smaka av med salt och peppar. Toppa med brödsmulorna och servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2020-06-14

Mycket god! Jag tillsatte kikärtor för lite mer protein

Liknande recept

Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Paprika- och kikärtsburgare med dillslungad gurksallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Belugalasagne

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)