För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Auberginepasta

Betyg (1-5):
4.4 (10 betyg)

Härligt smakrik vegetarisk pastarätt med aubergine, basilika och surdegsbröd. Recept ur kokboken: Vegan på 5 ingredienser av Siri Barje.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 skivor surdegsbröd, gärna gårdagens
  • 3 msk olivolja
  • 500 g aubergine
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 400 g krossade tomater
  • 400 g spagetti
  • 1 kruka basilika
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Mixa brödskivorna till ett grovt smul eller skär med kniv. Stek smulorna i hälften av oljan till fin färg och knaprigt. Häll över på en tallrik.
  2. Tärna auberginen i ca 1 cm stora bitar. Hetta upp resten av oljan i stekpannan och stek auberginen till fin färg på hög värme. Salta och peppra. Tillsätt vitlöken (och ev lite mer olja), sänk värmen och stek tills det är mjukt. Häll i krossade tomater och låt småputtra ca 10 min.
  3. Koka pastan i saltat vatten. När pastan har kokat nästan mjuk och inte helt klar, lyft över den i tomatsåsen och låt koka klart i såsen. Ta gärna med ½ dl av pastavattnet, eller mer om det behövs.
  4. Hacka basilikan grovt, både stjälk och blad (spara några blad till garnering). Vänd ner i pastan och smaka av med salt och peppar. Toppa med brödsmulorna och servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2020-06-14

Mycket god! Jag tillsatte kikärtor för lite mer protein

Liknande recept

Japanskt långkok med nudlar

(43)

Spaghetti med tomat och fetaost

(12)

Lax- och spenatpaj

(96)

Vegansk lasagne

(70)

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(24)

Kycklingfilé med pumpa

(2)

Baconlindad järpe med primörer

(16)

Korvstroganoff på grillen

(5)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 4 skivor surdegsbröd, gärna gårdagens
  • 3 msk olivolja
  • 500 g aubergine
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 400 g krossade tomater
  • 400 g spagetti
  • 1 kruka basilika
  • salt och svartpeppar

Auberginepasta

Betyg (1-5):
4.4 (10 betyg)

Härligt smakrik vegetarisk pastarätt med aubergine, basilika och surdegsbröd. Recept ur kokboken: Vegan på 5 ingredienser av Siri Barje.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa brödskivorna till ett grovt smul eller skär med kniv. Stek smulorna i hälften av oljan till fin färg och knaprigt. Häll över på en tallrik.
  2. Tärna auberginen i ca 1 cm stora bitar. Hetta upp resten av oljan i stekpannan och stek auberginen till fin färg på hög värme. Salta och peppra. Tillsätt vitlöken (och ev lite mer olja), sänk värmen och stek tills det är mjukt. Häll i krossade tomater och låt småputtra ca 10 min.
  3. Koka pastan i saltat vatten. När pastan har kokat nästan mjuk och inte helt klar, lyft över den i tomatsåsen och låt koka klart i såsen. Ta gärna med ½ dl av pastavattnet, eller mer om det behövs.
  4. Hacka basilikan grovt, både stjälk och blad (spara några blad till garnering). Vänd ner i pastan och smaka av med salt och peppar. Toppa med brödsmulorna och servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2020-06-14

Mycket god! Jag tillsatte kikärtor för lite mer protein

Liknande recept

Japanskt långkok med nudlar

(43)

Spaghetti med tomat och fetaost

(12)

Lax- och spenatpaj

(96)

Vegansk lasagne

(70)

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(24)

Kycklingfilé med pumpa

(2)

Baconlindad järpe med primörer

(16)

Korvstroganoff på grillen

(5)