
Auberginepasta
Betyg (1-5):
Härligt smakrik vegetarisk pastarätt med aubergine, basilika och surdegsbröd. Recept ur kokboken: Vegan på 5 ingredienser av Siri Barje.
Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 4 skivor surdegsbröd, gärna gårdagens
- 3 msk olivolja
- 500 g aubergine
- 0.5 tsk malen svartpeppar
- 0.5 tsk salt
- 4 vitlöksklyftor, finhackade
- 400 g krossade tomater
- 400 g spagetti
- 1 kruka basilika
- salt och svartpeppar
Gör så här
- Mixa brödskivorna till ett grovt smul eller skär med kniv. Stek smulorna i hälften av oljan till fin färg och knaprigt. Häll över på en tallrik.
- Tärna auberginen i ca 1 cm stora bitar. Hetta upp resten av oljan i stekpannan och stek auberginen till fin färg på hög värme. Salta och peppra. Tillsätt vitlöken (och ev lite mer olja), sänk värmen och stek tills det är mjukt. Häll i krossade tomater och låt småputtra ca 10 min.
- Koka pastan i saltat vatten. När pastan har kokat nästan mjuk och inte helt klar, lyft över den i tomatsåsen och låt koka klart i såsen. Ta gärna med ½ dl av pastavattnet, eller mer om det behövs.
- Hacka basilikan grovt, både stjälk och blad (spara några blad till garnering). Vänd ner i pastan och smaka av med salt och peppar. Toppa med brödsmulorna och servera direkt.
Liknande recept
Auberginepasta
Betyg (1-5):
Härligt smakrik vegetarisk pastarätt med aubergine, basilika och surdegsbröd. Recept ur kokboken: Vegan på 5 ingredienser av Siri Barje.
Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Mixa brödskivorna till ett grovt smul eller skär med kniv. Stek smulorna i hälften av oljan till fin färg och knaprigt. Häll över på en tallrik.
- Tärna auberginen i ca 1 cm stora bitar. Hetta upp resten av oljan i stekpannan och stek auberginen till fin färg på hög värme. Salta och peppra. Tillsätt vitlöken (och ev lite mer olja), sänk värmen och stek tills det är mjukt. Häll i krossade tomater och låt småputtra ca 10 min.
- Koka pastan i saltat vatten. När pastan har kokat nästan mjuk och inte helt klar, lyft över den i tomatsåsen och låt koka klart i såsen. Ta gärna med ½ dl av pastavattnet, eller mer om det behövs.
- Hacka basilikan grovt, både stjälk och blad (spara några blad till garnering). Vänd ner i pastan och smaka av med salt och peppar. Toppa med brödsmulorna och servera direkt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-06-14
Mycket god! Jag tillsatte kikärtor för lite mer protein
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Eva
2020-06-14
Mycket god! Jag tillsatte kikärtor för lite mer protein