Aubergine med belugalinser och fetaost – one pot

Aubergine med belugalinser och fetaost – one pot

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(60)

One pot med aubergine, tomater och belugalinser som kokas ihop och toppas med fetaost. Fantastiskt gott!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g aubergine
  • 1 dl olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 400 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 1 dl torkade belugalinser
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 150 g fetaost
  • 300 g bake off minibaguetter

Gör så här

  1. Skär auberginen i långa klyftor och bryn sedan i en stekpanna med olja. Tillsätt lök och vitlök och stek med en stund.
  2. Häll på krossade tomater, vatten, linser och timjan och låt puttra 15–20 min med lock. Toppa med smulad fetaost och servera med bröd.

Servering

Bryt bröden i små bitar och toppa pannan vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2020-03-25

Lika god som enkel. Mild och fin smak av aubergine.

Lisa

2020-03-10

Jag vet inte om det beror på linserna eller auberginen, men grytan blev helt svart, och inte särskilt visuellt inbjudande. Smaken var oerhört försiktig, så vi fick ösa på en massa extra kryddor innan servering för att det skulle smaka något.

Liknande recept

Spara recept

Ramensoppa med fläskkarré

Betyg
Betyg
(123)
Spara recept

Pastasås med musslor

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(96)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(84)
Spara recept

Enchiladas med bönor

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(140)
Spara recept

Indiska linspannkakor fyllda med kryddstark blomkål

Betyg
Betyg
(47)
Aubergine med belugalinser och fetaost – one pot
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 400 g aubergine
  • 1 dl olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 400 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 1 dl torkade belugalinser
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 150 g fetaost
  • 300 g bake off minibaguetter

Aubergine med belugalinser och fetaost – one pot

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(60)

One pot med aubergine, tomater och belugalinser som kokas ihop och toppas med fetaost. Fantastiskt gott!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär auberginen i långa klyftor och bryn sedan i en stekpanna med olja. Tillsätt lök och vitlök och stek med en stund.
  2. Häll på krossade tomater, vatten, linser och timjan och låt puttra 15–20 min med lock. Toppa med smulad fetaost och servera med bröd.

Servering

Bryt bröden i små bitar och toppa pannan vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2020-03-25

Lika god som enkel. Mild och fin smak av aubergine.

Lisa

2020-03-10

Jag vet inte om det beror på linserna eller auberginen, men grytan blev helt svart, och inte särskilt visuellt inbjudande. Smaken var oerhört försiktig, så vi fick ösa på en massa extra kryddor innan servering för att det skulle smaka något.

Liknande recept

Spara recept

Ramensoppa med fläskkarré

Betyg
Betyg
(123)
Spara recept

Pastasås med musslor

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(96)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(84)
Spara recept

Enchiladas med bönor

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(140)
Spara recept

Indiska linspannkakor fyllda med kryddstark blomkål

Betyg
Betyg
(47)