Aubergine med belugalinser och fetaost – one pot

Aubergine med belugalinser och fetaost – one pot

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(68)

One pot med aubergine, tomater och belugalinser som kokas ihop och toppas med fetaost. Fantastiskt gott!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
  • 400 g aubergine
  • 1 dl olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 400 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 1 dl torkade belugalinser
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 150 g fetaost
  • 300 g bake off minibaguetter

Gör så här

  1. Skär auberginen i långa klyftor och bryn sedan i en stekpanna med olja. Tillsätt lök och vitlök och stek med en stund.
  2. Häll på krossade tomater, vatten, linser och timjan och låt puttra 15–20 min med lock. Toppa med smulad fetaost och servera med bröd.

Servering

Bryt bröden i små bitar och toppa pannan vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katarina

2022-04-03

Krydda lite extra. Rekommenderar som matlåda då den är som godast dagen efter.

Dagny Birgitta

2022-04-02

Jag hade inga belugalinser hemma och tog därför vanliga röda linser. Minskade koktiden med ett par minuter och resultatet blev utmärkt

Eva

2020-03-25

Lika god som enkel. Mild och fin smak av aubergine.

Lisa

2020-03-10

Jag vet inte om det beror på linserna eller auberginen, men grytan blev helt svart, och inte särskilt visuellt inbjudande. Smaken var oerhört försiktig, så vi fick ösa på en massa extra kryddor innan servering för att det skulle smaka något.

Aubergine med belugalinser och fetaost – one pot
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 400 g aubergine
  • 1 dl olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 400 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 1 dl torkade belugalinser
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 150 g fetaost
  • 300 g bake off minibaguetter

Aubergine med belugalinser och fetaost – one pot

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(68)

One pot med aubergine, tomater och belugalinser som kokas ihop och toppas med fetaost. Fantastiskt gott!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner

Gör så här

  1. Skär auberginen i långa klyftor och bryn sedan i en stekpanna med olja. Tillsätt lök och vitlök och stek med en stund.
  2. Häll på krossade tomater, vatten, linser och timjan och låt puttra 15–20 min med lock. Toppa med smulad fetaost och servera med bröd.

Servering

Bryt bröden i små bitar och toppa pannan vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katarina

2022-04-03

Krydda lite extra. Rekommenderar som matlåda då den är som godast dagen efter.

Dagny Birgitta

2022-04-02

Jag hade inga belugalinser hemma och tog därför vanliga röda linser. Minskade koktiden med ett par minuter och resultatet blev utmärkt

Eva

2020-03-25

Lika god som enkel. Mild och fin smak av aubergine.

Lisa

2020-03-10

Jag vet inte om det beror på linserna eller auberginen, men grytan blev helt svart, och inte särskilt visuellt inbjudande. Smaken var oerhört försiktig, så vi fick ösa på en massa extra kryddor innan servering för att det skulle smaka något.