Ättiksinlagd aubergine

Ättiksinlagd aubergine

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Perfekt på sillbordet för alla som vill äta mera grönt och tycker om ättiksinlagd aubergine.

Tillagningstid: 30 min + 1 natt i kyl
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 stor aubergine
  • 0.5 skivad purjolök
  • 1 morot i skivor
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 3 lagerblad
  • 1 tsk kryddpepparkorn
  • Vid servering:
  • 1 äpple i skivor
  • 1 dl hackad dill
  • 0.5 rödlök i ringar

Gör så här

  1. Skala auberginen och dela i mitten på längden. Skär halvorna i långsmala stavar, 2 cm tjocka. Skär stavarna i 3 cm långa bitar. Koka auberginen i saltat vatten ca 8 min. Låt rinna av i ett durkslag.Blanda ihop vatten, socker och ättika i en kastrull. Tillsätt lagerblad och kryddpeppar. Koka upp och ställ åt sidan att svalna tills rumstemperatur.
  2. Lägg ner aubergine, purjolök och morot i lagen och låt stå över natten i kylskåp. Tillsätt äpple, dill och rödlök vid servering.

Tips

Sara tipsar: Perfekt på sillbordet för alla som vill äta mera grönt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillade grönsaker med chunky kikärtsröra

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Medelhavsmatjes

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kronärtskocksröra

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Aubergineröra med fetaost

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Tomatsallad med brynt salviasmör

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Rostbiffsallad med dansk remouladsås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Färskpotatissallad med brynt smör

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Grillad romansallad med bacon och caesardressing

Betyg
Betyg
(14)
Ättiksinlagd aubergine
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 stor aubergine
  • 0.5 skivad purjolök
  • 1 morot i skivor
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 3 lagerblad
  • 1 tsk kryddpepparkorn
  • Vid servering:
  • 1 äpple i skivor
  • 1 dl hackad dill
  • 0.5 rödlök i ringar

Ättiksinlagd aubergine

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Perfekt på sillbordet för alla som vill äta mera grönt och tycker om ättiksinlagd aubergine.

Tillagningstid: 30 min + 1 natt i kyl
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala auberginen och dela i mitten på längden. Skär halvorna i långsmala stavar, 2 cm tjocka. Skär stavarna i 3 cm långa bitar. Koka auberginen i saltat vatten ca 8 min. Låt rinna av i ett durkslag.Blanda ihop vatten, socker och ättika i en kastrull. Tillsätt lagerblad och kryddpeppar. Koka upp och ställ åt sidan att svalna tills rumstemperatur.
  2. Lägg ner aubergine, purjolök och morot i lagen och låt stå över natten i kylskåp. Tillsätt äpple, dill och rödlök vid servering.

Tips

Sara tipsar: Perfekt på sillbordet för alla som vill äta mera grönt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillade grönsaker med chunky kikärtsröra

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Medelhavsmatjes

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kronärtskocksröra

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Aubergineröra med fetaost

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Tomatsallad med brynt salviasmör

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Rostbiffsallad med dansk remouladsås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Färskpotatissallad med brynt smör

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Grillad romansallad med bacon och caesardressing

Betyg
Betyg
(14)