Asiatiska vegobiffar med sötpotatisklyftor

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Smakrika, vegetariska biffar med vitlök, ingefära och koriander till sötpotatisklyftor och en chilihet majonnäs. En ganska lyckad måltid helt enkelt!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (18)
  • 800 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Vegobiffar:
  • 400 g kokta vita bönor, på burk, bruttovikt, avsköljda
  • 300 g rotselleri, grovriven
  • 0.5 liten gul lök, riven
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 0.5 kruka koriander, hackad
  • 1 röd chili, finhackad
  • neutral olja, till stekning
  • Till servering:
  • isbergssallad
  • färska böngroddar
  • srirachamajonnäs
  • lime

Gör så här

  1. Skala och skär sötpotatisen i klyftor. Vänd runt i olja på en ugnsplåt med bakplåtspapper och salta. Rosta mitt i ugnen 20-25 min.
  2. Lägg bönor, rotselleri, lök, vitlök, ingefära och ägg i en matberedare och mixa till en jämn smet. Rör ner mjöl, salladslök, koriander, ev chili och salt i smeten. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut små biffar à ca ½ dl smet. Stek biffarna på medelvärme till fin färg.
  3. Servera biffarna med sötpotatisklyftorna, isbergssallad, böngroddar, limeklyftor och srirachamajonnäs.

Tips

Stek biffarna i rikligt med olja och vänd först då det blivit en krispig yta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lars

2018-05-02

Så goda!

Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Soppa med torsk och pepparrot

(22)

Bakad potatis med surimiröra

(1)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Potatissallad med fetaost, röda linser och grillad korv

(0)

Gulasch med bönor

(23)

Laxpaj med potatis

(13)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 800 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Vegobiffar:
  • 400 g kokta vita bönor, på burk, bruttovikt, avsköljda
  • 300 g rotselleri, grovriven
  • 0.5 liten gul lök, riven
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 0.5 kruka koriander, hackad
  • 1 röd chili, finhackad
  • neutral olja, till stekning
  • Till servering:
  • isbergssallad
  • färska böngroddar
  • srirachamajonnäs
  • lime

Asiatiska vegobiffar med sötpotatisklyftor

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Smakrika, vegetariska biffar med vitlök, ingefära och koriander till sötpotatisklyftor och en chilihet majonnäs. En ganska lyckad måltid helt enkelt!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär sötpotatisen i klyftor. Vänd runt i olja på en ugnsplåt med bakplåtspapper och salta. Rosta mitt i ugnen 20-25 min.
  2. Lägg bönor, rotselleri, lök, vitlök, ingefära och ägg i en matberedare och mixa till en jämn smet. Rör ner mjöl, salladslök, koriander, ev chili och salt i smeten. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut små biffar à ca ½ dl smet. Stek biffarna på medelvärme till fin färg.
  3. Servera biffarna med sötpotatisklyftorna, isbergssallad, böngroddar, limeklyftor och srirachamajonnäs.

Tips

Stek biffarna i rikligt med olja och vänd först då det blivit en krispig yta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lars

2018-05-02

Så goda!

Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Soppa med torsk och pepparrot

(22)

Bakad potatis med surimiröra

(1)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Potatissallad med fetaost, röda linser och grillad korv

(0)

Gulasch med bönor

(23)

Laxpaj med potatis

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies