Asiatiska färsbiffar
  • Tid 25 min

Asiatiska färsbiffar

3.67 (30 betyg)

Fläskfärsbiffar smaksatta med ingefära, fisksås och vitlök.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 19

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g fläskfärs
  • 1 riven gul lök
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 4 finrivna vitlöksklyftor
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk mortlad svartpeppar
  • 1 msk rapsolja till stekning
Dippsås:
  • 1 dl vatten
  • 4 msk fisksås
  • 4 msk strösocker
  • 1.5 msk ättiksprit (12 %)
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 finhackad röd chili
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 bitar strimlad salladslök
Till servering:
  • isbergssallad
  • rundkornigt ris
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda fläskfärsen med resten av ingredienserna.

  2. 2

    Forma till biffar. Stek dem i olja ca 3 min per sida.

Dippsås

  1. 1

    Blanda ingredienserna till dippsåsen.

Till servering

  1. 1

    Servera biffarna med dippsåsen, isbergssalladsblad och ris.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Cecilia

    Jättegott! Glömde köpa fisksås så jag använde fiskfond istället, gick bra det med.

  • Linda

    Goda! Men det ska vara kyckling eller hönsfärs.

  • cecilia tingsmark

    Kan man inte få byta ut hönsfärsen mot någon annan färs - den är horribel både i smak och utseeende.....