Asiatiska färsbiffar

Asiatiska färsbiffar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(34)

Fläskfärsbiffar smaksatta med ingefära, fisksås och vitlök.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
  • 600 g fläskfärs
  • 1 riven gul lök
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 4 finrivna vitlöksklyftor
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk mortlad svartpeppar
  • 1 msk rapsolja till stekning
  • Dippsås:
  • 1 dl vatten
  • 4 msk fisksås
  • 4 msk strösocker
  • 1.5 msk ättiksprit (12 %)
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 finhackad röd chili
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 bitar strimlad salladslök
  • Till servering:
  • isbergssallad
  • rundkornigt ris

Gör så här

  1. Blanda fläskfärsen med resten av ingredienserna.
  2. Forma till biffar. Stek dem i olja ca 3 min per sida.

Dippsås

  1. Blanda ingredienserna till dippsåsen.

Till servering

  1. Servera biffarna med dippsåsen, isbergssalladsblad och ris.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2015-12-06

Jättegott! Glömde köpa fisksås så jag använde fiskfond istället, gick bra det med.

Linda

2014-09-11

Goda! Men det ska vara kyckling eller hönsfärs.

cecilia tingsmark

2014-07-22

Kan man inte få byta ut hönsfärsen mot någon annan färs - den är horribel både i smak och utseeende.....

Asiatiska färsbiffar
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 600 g fläskfärs
  • 1 riven gul lök
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 4 finrivna vitlöksklyftor
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk mortlad svartpeppar
  • 1 msk rapsolja till stekning
  • Dippsås:
  • 1 dl vatten
  • 4 msk fisksås
  • 4 msk strösocker
  • 1.5 msk ättiksprit (12 %)
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 finhackad röd chili
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 bitar strimlad salladslök
  • Till servering:
  • isbergssallad
  • rundkornigt ris

Asiatiska färsbiffar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(34)

Fläskfärsbiffar smaksatta med ingefära, fisksås och vitlök.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Blanda fläskfärsen med resten av ingredienserna.
  2. Forma till biffar. Stek dem i olja ca 3 min per sida.

Dippsås

  1. Blanda ingredienserna till dippsåsen.

Till servering

  1. Servera biffarna med dippsåsen, isbergssalladsblad och ris.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2015-12-06

Jättegott! Glömde köpa fisksås så jag använde fiskfond istället, gick bra det med.

Linda

2014-09-11

Goda! Men det ska vara kyckling eller hönsfärs.

cecilia tingsmark

2014-07-22

Kan man inte få byta ut hönsfärsen mot någon annan färs - den är horribel både i smak och utseeende.....