Asiatisk tonfisksallad

Asiatisk tonfisksallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Tonfisk med asiatiska smaker i en fräsch och lätt sallad.

Tillagningstid: 15 minuter
2 portioner
  • 0.5 huvud romansallad
  • 1 stor hyvlad morot
  • 0.5 tärnad gurka
  • rostade sesamfrön
  • Tonfiskröra:
  • 1 burk tonfisk i olja eller vatten (200 g)
  • 1 liten finhackad rödlök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 tsk finackat citrongräs
  • 0.5 urkärnad finhackad röd chili
  • 2 msk finhackad inlagd jalapeños
  • 1 kruka hackad koriander
  • saft av 1 lime
  • 1 msk olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Pressa ut lite av vätskan ur tonfisken och blanda ihopmed resten av ingredienserna till röran. Smaka av medsalt.
  2. Plocka salladsbladen och fördela sallad, morot och gurka på två tallrikar. Skeda på tonfiskröra och strö över sesamfrön.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Asiatisk tonfisksallad
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 0.5 huvud romansallad
  • 1 stor hyvlad morot
  • 0.5 tärnad gurka
  • rostade sesamfrön
  • Tonfiskröra:
  • 1 burk tonfisk i olja eller vatten (200 g)
  • 1 liten finhackad rödlök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 tsk finackat citrongräs
  • 0.5 urkärnad finhackad röd chili
  • 2 msk finhackad inlagd jalapeños
  • 1 kruka hackad koriander
  • saft av 1 lime
  • 1 msk olivolja
  • salt

Asiatisk tonfisksallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Tonfisk med asiatiska smaker i en fräsch och lätt sallad.

Tillagningstid: 15 minuter
2 portioner

Gör så här

  1. Pressa ut lite av vätskan ur tonfisken och blanda ihopmed resten av ingredienserna till röran. Smaka av medsalt.
  2. Plocka salladsbladen och fördela sallad, morot och gurka på två tallrikar. Skeda på tonfiskröra och strö över sesamfrön.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!