Asiatisk örtsallad med risnudlar och sojastekta kycklinglår

Asiatisk örtsallad med risnudlar och sojastekta kycklinglår

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

En riktigt krispig örtsallad toppad med sesamfrön.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
  • 400 g risnudlar
  • 1 dl plockade blad koriander
  • 1 dl plockade blad mynta
  • 1 dl plockade blad thaibasilika
  • 200 g delade rädisor
  • 120 g strimlade salladslökar
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 1 msk lime, pressad saft
  • 1 msk sesamolja
  • Sojastekt kycklinglår:
  • 600 g kycklinglår
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk japansk soja
  • 1 pressad vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Koka risnudlarna enligt förpackningen och kyl dem i kallt vatten. Sila av nudlarna väl och blanda dem med örterna, rädisorna, salladslöken och sesamfröna. Rör ihop limejuice med sesamolja och salt. Häll dressingen över salladen och blanda.

Sojastekta kycklinglår

  1. Stek kycklinglåren på hög värme i ca 4 minuter. Sänk värmen. Blanda soja och vitlök. Häll blandningen över kycklingen, stek ytterligare i 6-8 minuter tills kycklingen är genomstekt.
  2. Servera kycklingen varm eller kall med nudelsalladen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Asiatisk örtsallad med risnudlar och sojastekta kycklinglår
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 400 g risnudlar
  • 1 dl plockade blad koriander
  • 1 dl plockade blad mynta
  • 1 dl plockade blad thaibasilika
  • 200 g delade rädisor
  • 120 g strimlade salladslökar
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 1 msk lime, pressad saft
  • 1 msk sesamolja
  • Sojastekt kycklinglår:
  • 600 g kycklinglår
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk japansk soja
  • 1 pressad vitlöksklyfta

Asiatisk örtsallad med risnudlar och sojastekta kycklinglår

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

En riktigt krispig örtsallad toppad med sesamfrön.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Koka risnudlarna enligt förpackningen och kyl dem i kallt vatten. Sila av nudlarna väl och blanda dem med örterna, rädisorna, salladslöken och sesamfröna. Rör ihop limejuice med sesamolja och salt. Häll dressingen över salladen och blanda.

Sojastekta kycklinglår

  1. Stek kycklinglåren på hög värme i ca 4 minuter. Sänk värmen. Blanda soja och vitlök. Häll blandningen över kycklingen, stek ytterligare i 6-8 minuter tills kycklingen är genomstekt.
  2. Servera kycklingen varm eller kall med nudelsalladen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!