
Asiatisk örtsallad med risnudlar och sojastekta kycklinglår
Betyg (1-5):
En riktigt krispig örtsallad toppad med sesamfrön.
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
- 400 g risnudlar
- 1 dl plockade blad koriander
- 1 dl plockade blad mynta
- 1 dl plockade blad thaibasilika
- 200 g delade rädisor
- 120 g strimlade salladslökar
- 2 msk rostade sesamfrön
- 1 msk lime, pressad saft
- 1 msk sesamolja
- Sojastekt kycklinglår:
- 600 g kycklinglår
- 1 msk olivolja
- 2 msk japansk soja
- 1 pressad vitlöksklyfta
Gör så här
- Koka risnudlarna enligt förpackningen och kyl dem i kallt vatten. Sila av nudlarna väl och blanda dem med örterna, rädisorna, salladslöken och sesamfröna. Rör ihop limejuice med sesamolja och salt. Häll dressingen över salladen och blanda.
Sojastekta kycklinglår
- Stek kycklinglåren på hög värme i ca 4 minuter. Sänk värmen. Blanda soja och vitlök. Häll blandningen över kycklingen, stek ytterligare i 6-8 minuter tills kycklingen är genomstekt.
- Servera kycklingen varm eller kall med nudelsalladen.
Asiatisk örtsallad med risnudlar och sojastekta kycklinglår
Betyg (1-5):
En riktigt krispig örtsallad toppad med sesamfrön.
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Gör så här
- Koka risnudlarna enligt förpackningen och kyl dem i kallt vatten. Sila av nudlarna väl och blanda dem med örterna, rädisorna, salladslöken och sesamfröna. Rör ihop limejuice med sesamolja och salt. Häll dressingen över salladen och blanda.
Sojastekta kycklinglår
- Stek kycklinglåren på hög värme i ca 4 minuter. Sänk värmen. Blanda soja och vitlök. Häll blandningen över kycklingen, stek ytterligare i 6-8 minuter tills kycklingen är genomstekt.
- Servera kycklingen varm eller kall med nudelsalladen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!