Asiatisk örtsallad med risnudlar och sojastekta kycklinglår
  • Tid 30 min

Asiatisk örtsallad med risnudlar och sojastekta kycklinglår

3.44 (9 betyg)

En riktigt krispig örtsallad toppad med sesamfrön.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g risnudlar
  • 1 dl plockade blad koriander
  • 1 dl plockade blad mynta
  • 1 dl plockade blad thaibasilika
  • 200 g delade rädisor
  • 120 g strimlade salladslökar
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 1 msk lime, pressad saft
  • 1 msk sesamolja
Sojastekt kycklinglår:
  • 600 g kycklinglår
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk japansk soja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka risnudlarna enligt förpackningen och kyl dem i kallt vatten. Sila av nudlarna väl och blanda dem med örterna, rädisorna, salladslöken och sesamfröna. Rör ihop limejuice med sesamolja och salt. Häll dressingen över salladen och blanda.

Sojastekta kycklinglår

  1. 1

    Stek kycklinglåren på hög värme i ca 4 minuter. Sänk värmen. Blanda soja och vitlök. Häll blandningen över kycklingen, stek ytterligare i 6-8 minuter tills kycklingen är genomstekt.

  2. 2

    Servera kycklingen varm eller kall med nudelsalladen.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar