Asiatisk kycklingsoppa

Asiatisk kycklingsoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(36)

En kycklingsoppa med härlig smak av chili, ingefära och citrongräs.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
  • 2 citrongräs
  • 4 salladslökar
  • 8 dl vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • 2 cm skivad färsk ingefära
  • 0.5 msk fisksås
  • 150 g strimlad vitkål
  • 150 g tunt strimlad morot
  • 300 g strimlad kokt eller grillad kyckling
  • salt
  • 0.5 urkärnad skivad chili
  • Till servering:
  • 1 dl färsk koriander
  • 0.5 urkärnad skivad röd chili

Gör så här

  1. Skär citrongräset på längden och banka sönder den nedre, tjockare delen.
  2. Skär av den vita delen på salladslöken och hacka den gröna delen. Mät upp vatten och fond i en rymlig kastrull.
  3. Lägg i citrongräs, ingefära, chili och den vita delen av salladslöken. Tillsätt fisksås. Låt koka 10 minuter.
  4. Sila buljongen, smaka av med salt och lägg i resten av salladslöken, vitkål, morot och kyckling. Koka upp och låt sjuda cirka 3 minuter.
  5. Toppa med färsk koriander och chili.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-04-07

Hej Malin, tack för att du uppmärksammade oss på detta, nu har vi ändrat!

Malin

2021-04-06

Missat några ingredienser? I buljongen ska chili och salt i står det, men inget salt står i ingredienslista, och den enda chili som står med är den som ska i till servering.

Asiatisk kycklingsoppa
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 citrongräs
  • 4 salladslökar
  • 8 dl vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • 2 cm skivad färsk ingefära
  • 0.5 msk fisksås
  • 150 g strimlad vitkål
  • 150 g tunt strimlad morot
  • 300 g strimlad kokt eller grillad kyckling
  • salt
  • 0.5 urkärnad skivad chili
  • Till servering:
  • 1 dl färsk koriander
  • 0.5 urkärnad skivad röd chili

Asiatisk kycklingsoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(36)

En kycklingsoppa med härlig smak av chili, ingefära och citrongräs.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Skär citrongräset på längden och banka sönder den nedre, tjockare delen.
  2. Skär av den vita delen på salladslöken och hacka den gröna delen. Mät upp vatten och fond i en rymlig kastrull.
  3. Lägg i citrongräs, ingefära, chili och den vita delen av salladslöken. Tillsätt fisksås. Låt koka 10 minuter.
  4. Sila buljongen, smaka av med salt och lägg i resten av salladslöken, vitkål, morot och kyckling. Koka upp och låt sjuda cirka 3 minuter.
  5. Toppa med färsk koriander och chili.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-04-07

Hej Malin, tack för att du uppmärksammade oss på detta, nu har vi ändrat!

Malin

2021-04-06

Missat några ingredienser? I buljongen ska chili och salt i står det, men inget salt står i ingredienslista, och den enda chili som står med är den som ska i till servering.