Asiatisk kycklingsoppa
  • Tid 20 min

Asiatisk kycklingsoppa

3.71 (34 betyg)

En kycklingsoppa med härlig smak av chili, ingefära och citrongräs.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 2 citrongräs
  • 4 salladslökar
  • 8 dl vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • 2 cm skivad färsk ingefära
  • 0.5 msk fisksås
  • 150 g strimlad vitkål
  • 150 g tunt strimlad morot
  • 300 g strimlad kokt eller grillad kyckling
Till servering:
  • 1 dl färsk koriander
  • 0.5 urkärnad skivad röd chili
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär citrongräset på längden och banka sönder den nedre, tjockare delen.

  2. 2

    Skär av den vita delen på salladslöken och hacka den gröna delen. Mät upp vatten och fond i en rymlig kastrull.

  3. 3

    Lägg i citrongräs, ingefära, chili och den vita delen av salladslöken. Tillsätt salt och fisksås. Låt koka 10 minuter.

  4. 4

    Sila buljongen och lägg i resten av salladslöken, vitkål, morot och kyckling. Koka upp och låt sjuda cirka 3 minuter.

  5. 5

    Toppa med färsk koriander och chili.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar