Asiatisk kyckling med nudlar

Asiatisk kyckling med nudlar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(52)

Snabbaste nudelrätten.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
  • 200 g risnudlar
  • 2 tsk olivolja
  • 500 g kycklingfilé, strimlad
  • 2 msk currypasta
  • 2 msk ingefära, riven
  • 2 röd paprika, strimlad
  • 400 ml kokosmjölk
  • 200 g vitkål, strimlad
  • 2 tsk olivolja
  • 1 lime, pressad saft

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj direkt i kallt vatten så de inte blir överkokta.
  2. Hetta upp en stor stekpanna och stek kycklingen i olja tills de får fin färg. Klicka i currypasta, ingefära och stek ytterligare 1 min under omrörning. Tillsätt paprika och kokosmjölk. Låt sjuda ca 5 min. Smaka av med salt.
  3. Blanda ihop vitkål, olja och pressad lime till en vitkålssallad och smaka av med salt.
  4. Vänd ner nudlarna i såsen och servera direkt då de är varma. Gärna med en klyfta lime.

Servering

Klipp nudlarna så kladdar inte kidzen så.

Tips

Rensa kylen och tärna ner lite mer grönt.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Asiatisk kyckling med nudlar
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 200 g risnudlar
  • 2 tsk olivolja
  • 500 g kycklingfilé, strimlad
  • 2 msk currypasta
  • 2 msk ingefära, riven
  • 2 röd paprika, strimlad
  • 400 ml kokosmjölk
  • 200 g vitkål, strimlad
  • 2 tsk olivolja
  • 1 lime, pressad saft

Asiatisk kyckling med nudlar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(52)

Snabbaste nudelrätten.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj direkt i kallt vatten så de inte blir överkokta.
  2. Hetta upp en stor stekpanna och stek kycklingen i olja tills de får fin färg. Klicka i currypasta, ingefära och stek ytterligare 1 min under omrörning. Tillsätt paprika och kokosmjölk. Låt sjuda ca 5 min. Smaka av med salt.
  3. Blanda ihop vitkål, olja och pressad lime till en vitkålssallad och smaka av med salt.
  4. Vänd ner nudlarna i såsen och servera direkt då de är varma. Gärna med en klyfta lime.

Servering

Klipp nudlarna så kladdar inte kidzen så.

Tips

Rensa kylen och tärna ner lite mer grönt.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!