Asiatisk fisksoppa med citrongräs

Betyg (1-5):
3.33 (18 betyg)

Fräsch och matig fisksoppa med mycket grönt och citrussmak.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 500 g vit fisk
  • 200 g potatis
  • 2 morötter
  • 0.5 purjolök
  • 5 dl vatten
  • 1 citrongräs, finhackad
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 2.5 dl grädde
  • 0.5 kruka koriander
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skär fisken i kuber och salta. Skala och tärna potatis. Skär morot och purjolök i supertunna tändsticks liknande strimlor.
  2. Lägg potatis, halva purjolöken, vatten, citrongräs och buljongtärningar i en bred kastrull. Koka tills potatisen är mjuk ca 5 min. Mixa soppan slät.
  3. Häll i grädde och lägg i fisken precis innan det börjar koka. Täck fisken med strimlad morot, purjolök och lägg på locket. Dra av från värmen och låt stå 5 min så grönsakerna ångas något mjuka. Servera toppad med färsk koriander.

Servering

Skär grönsakerna i tunna skivor om stavar är svårt.

Tips

Lura i barnen lite mer grönt och mixa ner alla grönsakerna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emelie

2017-03-26

Hade även i chili!

Emelie

2017-03-26

Tog kokosmjölk istället för grädde och la till spenatblad vid servering. Supergott!

Liknande recept

Laxfilé med romsås

(7)

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(3)

Lax- och spenatpaj

(90)

Sej i ugnen med krispig topping

(16)

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

(3)

Knaprig lax med grönsaksgryta

(7)

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

(4)

Ättiksinkokt lax med rosépeppar

(120)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 500 g vit fisk
  • 200 g potatis
  • 2 morötter
  • 0.5 purjolök
  • 5 dl vatten
  • 1 citrongräs, finhackad
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 2.5 dl grädde
  • 0.5 kruka koriander
  • 1 tsk salt

Asiatisk fisksoppa med citrongräs

Betyg (1-5):
3.33 (18 betyg)

Fräsch och matig fisksoppa med mycket grönt och citrussmak.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär fisken i kuber och salta. Skala och tärna potatis. Skär morot och purjolök i supertunna tändsticks liknande strimlor.
  2. Lägg potatis, halva purjolöken, vatten, citrongräs och buljongtärningar i en bred kastrull. Koka tills potatisen är mjuk ca 5 min. Mixa soppan slät.
  3. Häll i grädde och lägg i fisken precis innan det börjar koka. Täck fisken med strimlad morot, purjolök och lägg på locket. Dra av från värmen och låt stå 5 min så grönsakerna ångas något mjuka. Servera toppad med färsk koriander.

Servering

Skär grönsakerna i tunna skivor om stavar är svårt.

Tips

Lura i barnen lite mer grönt och mixa ner alla grönsakerna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emelie

2017-03-26

Hade även i chili!

Emelie

2017-03-26

Tog kokosmjölk istället för grädde och la till spenatblad vid servering. Supergott!

Liknande recept

Laxfilé med romsås

(7)

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(3)

Lax- och spenatpaj

(90)

Sej i ugnen med krispig topping

(16)

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

(3)

Knaprig lax med grönsaksgryta

(7)

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

(4)

Ättiksinkokt lax med rosépeppar

(120)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies