Asiatisk fiskpanna med tomater och sockerärtor
  • Tid 30 min

Asiatisk fiskpanna med tomater och sockerärtor

4.04 (24 betyg)

En lättlagad och god fisksoppa med smak av kokos och ingefära.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk curry
  • 1 msk matolja
  • 400 ml kokosmjölk, 1 burk
  • 0.5 dl röda linser
  • 0.5 dl sweet chilisås
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 tsk salt
  • 600 g vit fisk t ex sej-, torsk- eller hokifilé i kuber
  • 150 g halverade körsbärstomater
  • 100 g sockerärtor
Till servering:
  • 3 dl ris
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Stek ingefära och curry i matolja på medelvärme cirka 3 minuter.

  2. 2

    Tillsätt kokosmjölk, röda linser, sweet chili-sås och limesaft. Låt koka ihop cirka 10 minuter. Smaka av med salt.

  3. 3

    Blanda ner tomathalvorna i såsen tillsammans med sockerärtorna och fisken. Låt puttra tills fisken är klar, cirka 5 minuter. Servera med ris.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Köp fisk i säsong, det är både billigare och bättre för miljön.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

8 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Andrea

    Ingen favorit hemma hos oss. För lite skillnad i konsistens mellan ingredienserna och inte tillräckligt kryddstarkt.

  • Inger

    En ny favoriträtt! Grymt god! Fast kom ihåg att lägga linserna i blöt några h, annars blir koktiden mycket längre än angivet ovan.

  • Hannah

    Supergott! Denna åkte in i receptbok på en gång. Aningen för stark för barn men perfekt för oss vuxna.

  • Ulrika

    Det här föll inte oss i smaken. För starkt, för många olika smaker som tävlade med varandra. Ingefära, curry OCH sweet chilisås blir för mycket på en gång och tar ut varandra. Kanske med kyckling eller quorn som ingrediens men inte med fisk.

Visa fler