Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Fisk med smak av kokosmjölk och chili passar perfekt till det stekta riset med wokgrönsaker.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
  • 2 citrongräs
  • 3 msk finhackad färsk ingefära
  • 1 skivad röd chili
  • 800 ml kokosmjölk
  • 2 msk fisksås
  • 400 g torsk, kolja- eller hokifilé i bitar
  • Stekt ris:
  • 3 msk rapsolja
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 500 strimlade grönsaker eller frysta tinade wokgrönsaker
  • 3 dl kokt ris

Gör så här

  1. Dela citrongräset på längden och banka lätt med baksidan på knivbladet. Lägg citrongräs, ingefära och chili i en kastrull. Tillsätt kokosmjölk och fisksås, låt koka 10 min. Sila såsen, häll tillbaka den i kastrullen och koka upp igen. Sänk värmen och lägg i fisken. Låt sjuda under lock ca 5 min.

Stekt ris

  1. Hetta upp rapsolja i en wok eller rymlig stekpanna. Tillsätt sesamolja, vitlök och grönsaker. Stek på hög värme under omrörning ca 5 min.
  2. Tillsätt riset och stek ytterligare ett par minuter tills riset är varmt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2014-08-21

Supergod rätt om man gillar de thailändska smakerna! Valde den lite krämigare kokosmjölken. Rätten gick hem hos alla i familjen, dock tog den lite lång tid att göra men det beror på att jag valde färska grönsaker som skulle strimlas.

Checkbox Coop

2014-01-13

@Inga Går säkert bra, men vätskan kokar ner lite under de 10 min den kokar. Det ska vara en gryta med mycket sås

Inga

2014-01-12

Jättegod fiskrätt - jag undrar bara över mängden vätska - det blir väl närmast soppa? Jag lagade den med 400 ml - en burk -kokosmjölk.

Asiatisk fisk med sesamstekt ris
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 citrongräs
  • 3 msk finhackad färsk ingefära
  • 1 skivad röd chili
  • 800 ml kokosmjölk
  • 2 msk fisksås
  • 400 g torsk, kolja- eller hokifilé i bitar
  • Stekt ris:
  • 3 msk rapsolja
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 500 strimlade grönsaker eller frysta tinade wokgrönsaker
  • 3 dl kokt ris

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Fisk med smak av kokosmjölk och chili passar perfekt till det stekta riset med wokgrönsaker.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Dela citrongräset på längden och banka lätt med baksidan på knivbladet. Lägg citrongräs, ingefära och chili i en kastrull. Tillsätt kokosmjölk och fisksås, låt koka 10 min. Sila såsen, häll tillbaka den i kastrullen och koka upp igen. Sänk värmen och lägg i fisken. Låt sjuda under lock ca 5 min.

Stekt ris

  1. Hetta upp rapsolja i en wok eller rymlig stekpanna. Tillsätt sesamolja, vitlök och grönsaker. Stek på hög värme under omrörning ca 5 min.
  2. Tillsätt riset och stek ytterligare ett par minuter tills riset är varmt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2014-08-21

Supergod rätt om man gillar de thailändska smakerna! Valde den lite krämigare kokosmjölken. Rätten gick hem hos alla i familjen, dock tog den lite lång tid att göra men det beror på att jag valde färska grönsaker som skulle strimlas.

Checkbox Coop

2014-01-13

@Inga Går säkert bra, men vätskan kokar ner lite under de 10 min den kokar. Det ska vara en gryta med mycket sås

Inga

2014-01-12

Jättegod fiskrätt - jag undrar bara över mängden vätska - det blir väl närmast soppa? Jag lagade den med 400 ml - en burk -kokosmjölk.