Äppelpaj med mandelmassa

Äppelpaj med mandelmassa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(93)

Äppelpaj utan havregryn. Enkelt recept på äppelpaj som görs i ett pajskal och toppas med mandelmassa. Otroligt god och lättbakad!

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Medel
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 125 g smör
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl florsocker
  • 1 ägg
  • Fyllning:
  • 450 g syrliga äpplen
  • 250 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 dl råsocker

Gör så här

  1. Arbeta samman ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en pajform ca 26 cm i diameter. Låt vila i kylskåp ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200º. Skala eventuellt äpplena, kärna ur och skär dem i klyftor.
  3. Riv mandelmassan grovt. Blanda mandelmassa, ägg och mjölk. Häll smeten i pajformen och tryck ner äppelklyftorna i smeten. Strö över råsockret. Grädda i nedre delen av ugnen 30-40 minuter.

Servering

Servera ljummen eller kall, gärna med vaniljsås, vaniljglass eller lättvispad grädde.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Irene

2015-10-10

Jag har ändrat mig, det här är det bästa jag någonsin har ätit!

Irene

2015-05-21

Jag kommer inte att göra den igen.

Petter

2014-10-05

Ny överskrift?! "Omelett med äpple och mandelmassa" Inte god.

Lisa

2014-09-07

Jättegod, kan rekommenderas !

Isabella gomez

2014-08-18

Den blir jätte got

Liselotte

2014-05-13

Den här måste jag absolut testa

Äppelpaj med mandelmassa
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 125 g smör
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl florsocker
  • 1 ägg
  • Fyllning:
  • 450 g syrliga äpplen
  • 250 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 dl råsocker

Äppelpaj med mandelmassa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(93)

Äppelpaj utan havregryn. Enkelt recept på äppelpaj som görs i ett pajskal och toppas med mandelmassa. Otroligt god och lättbakad!

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Medel
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Arbeta samman ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en pajform ca 26 cm i diameter. Låt vila i kylskåp ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200º. Skala eventuellt äpplena, kärna ur och skär dem i klyftor.
  3. Riv mandelmassan grovt. Blanda mandelmassa, ägg och mjölk. Häll smeten i pajformen och tryck ner äppelklyftorna i smeten. Strö över råsockret. Grädda i nedre delen av ugnen 30-40 minuter.

Servering

Servera ljummen eller kall, gärna med vaniljsås, vaniljglass eller lättvispad grädde.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Irene

2015-10-10

Jag har ändrat mig, det här är det bästa jag någonsin har ätit!

Irene

2015-05-21

Jag kommer inte att göra den igen.

Petter

2014-10-05

Ny överskrift?! "Omelett med äpple och mandelmassa" Inte god.

Lisa

2014-09-07

Jättegod, kan rekommenderas !

Isabella gomez

2014-08-18

Den blir jätte got

Liselotte

2014-05-13

Den här måste jag absolut testa