Äppelpaj med havregryn

Äppelpaj med havregryn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(26)

Äppelpaj med både botten och chrunchig topp gjord på havregryn, smör, socker och kanel.

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:175º
10 portioner
  • 6 äpplen
  • 200 g smör
  • 4 dl havregryn
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk kanel
  • 1 msk ljus sirap
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor.
  2. Blanda smör, havregryn, socker och kanel till en smulig deg.
  3. Tryck ut hälften av degen i botten på en pajform, lägg på äppelklyftorna och smula över resten av degen.
  4. Ringla över sirap. Baka mitt i ugnen ca 45 min.
  5. Pudra ev florsocker över pajen innan servering.

Tips

God att servera med glass eller vaniljvisp.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britt

2020-09-26

Gott! Mindre socker, satsa på sirapsknäckigheten i stället. Busenkelt recept.

Äppelpaj med havregryn
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 6 äpplen
  • 200 g smör
  • 4 dl havregryn
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk kanel
  • 1 msk ljus sirap
  • florsocker

Äppelpaj med havregryn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(26)

Äppelpaj med både botten och chrunchig topp gjord på havregryn, smör, socker och kanel.

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:175º
10 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor.
  2. Blanda smör, havregryn, socker och kanel till en smulig deg.
  3. Tryck ut hälften av degen i botten på en pajform, lägg på äppelklyftorna och smula över resten av degen.
  4. Ringla över sirap. Baka mitt i ugnen ca 45 min.
  5. Pudra ev florsocker över pajen innan servering.

Tips

God att servera med glass eller vaniljvisp.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britt

2020-09-26

Gott! Mindre socker, satsa på sirapsknäckigheten i stället. Busenkelt recept.