För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Äppelmustgranité

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Isig äppeldessert som svalkar på festen.

Tillagningstid: 5 timmar
10 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 2 citroner, finrivet skal och pressad saft
  • 6 dl äppelmust, eller färskpressad äppeljuice
  • 1 dl Calvados, eller konjak
  • 2 urkärnade röda äpplen i tunna klyftor
  • 0.5 dl färsk rosmarin, några kvistar

Gör så här

  1. Koka ihop vatten, socker, citronskal och -saft. Sila saften.
  2. Tillsätt äppelmust och eventuellt calvados eller konjak. Frys in saften i rostfri bunke. Rör om i bunken varje timme med en ballongvisp, totalt 5-6 timmar, tills det bildats fina iskristaller.
  3. Servera med äppelklyftor i botten av varje glas och eventuellt en kvist rosmarin.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ugnsbakad citrus med snötäcke

(1)

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

(42)

Mango- och jordgubbsslush

(6)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Rabarberpaj

(43)

Lotta Lundgren - Kanderade äpplen

(9)

Sabayonne med exotisk fruktblandning

(17)

Vit chokladtryffel

(39)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 4 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 2 citroner, finrivet skal och pressad saft
  • 6 dl äppelmust, eller färskpressad äppeljuice
  • 1 dl Calvados, eller konjak
  • 2 urkärnade röda äpplen i tunna klyftor
  • 0.5 dl färsk rosmarin, några kvistar

Äppelmustgranité

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Isig äppeldessert som svalkar på festen.

Tillagningstid: 5 timmar
10 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka ihop vatten, socker, citronskal och -saft. Sila saften.
  2. Tillsätt äppelmust och eventuellt calvados eller konjak. Frys in saften i rostfri bunke. Rör om i bunken varje timme med en ballongvisp, totalt 5-6 timmar, tills det bildats fina iskristaller.
  3. Servera med äppelklyftor i botten av varje glas och eventuellt en kvist rosmarin.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ugnsbakad citrus med snötäcke

(1)

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

(42)

Mango- och jordgubbsslush

(6)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Rabarberpaj

(43)

Lotta Lundgren - Kanderade äpplen

(9)

Sabayonne med exotisk fruktblandning

(17)

Vit chokladtryffel

(39)