För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Äppel- och mozzarellacaprese

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Äpplen, mozzarella och mandlar. Smart, smidig och supergod förrätt.

Tillagningstid: 15 min
4 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 svenska äpplen
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 300 g buffelmozzarella
  • 1 dl skalade mandlar
  • 3 msk olivolja
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • ärtskott

Gör så här

  1. Koka upp saltat vatten i en kastrull och skär äpplena i tunna skivor, helst med mandolin. Pressa citronsaft över äppelskivorna.
  2. Lägg ner äppelskivorna i det kokande vattnet och låt koka ca 1 minut. Låt rinna av i durkslag. Varva äppelskivor och mozzarella bruten i bitar på fyra tallrikar.
  3. Hacka mandlarna grovt och stek i torr panna till fin färg. Salta. Vid servering, ringla över rikligt med olja, salta, peppra och toppa med ärtskott.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chèvre chaud-toast med fikonchutney

(15)

Sötpotatischips med päron, ädelost och timjan

(6)

Somrig sallad med melon, jordgubbar och getost

(25)

Stekt saganaki med fikonchutney

(0)

Ädelostsallad med stekta päron och pumpafrön

(5)

Rostade bröd med fetaostkräm och ärtor

(1)

Grön sparris med parmesan och kapris

(0)

Äppelcoca

(0)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 3 svenska äpplen
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 300 g buffelmozzarella
  • 1 dl skalade mandlar
  • 3 msk olivolja
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • ärtskott

Äppel- och mozzarellacaprese

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Äpplen, mozzarella och mandlar. Smart, smidig och supergod förrätt.

Tillagningstid: 15 min
4 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp saltat vatten i en kastrull och skär äpplena i tunna skivor, helst med mandolin. Pressa citronsaft över äppelskivorna.
  2. Lägg ner äppelskivorna i det kokande vattnet och låt koka ca 1 minut. Låt rinna av i durkslag. Varva äppelskivor och mozzarella bruten i bitar på fyra tallrikar.
  3. Hacka mandlarna grovt och stek i torr panna till fin färg. Salta. Vid servering, ringla över rikligt med olja, salta, peppra och toppa med ärtskott.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chèvre chaud-toast med fikonchutney

(15)

Sötpotatischips med päron, ädelost och timjan

(6)

Somrig sallad med melon, jordgubbar och getost

(25)

Stekt saganaki med fikonchutney

(0)

Ädelostsallad med stekta päron och pumpafrön

(5)

Rostade bröd med fetaostkräm och ärtor

(1)

Grön sparris med parmesan och kapris

(0)

Äppelcoca

(0)