Apelsinkokt fänkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Ett vackert väldoftande tillbehör som passar särskilt bra till fisk.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 fänkål
  • 0.5 apelsin, pressad saft
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 hackad chilipeppar
  • 0.5 krm peppar
  • 1 dl olivolja
  • 0.25 g saffran

Gör så här

  1. Rensa fänkålen och skär den i klyftor. Lägg klyftorna i en ugnsform och droppa över citrussaften. Salta och peppra. Slå på oljan och vatten tills det täcker precis. Sätt in i mitten av ugnen ca 30 minuter.
  2. Tag upp fänkålen med hålslev och håll varmt. Häll vätskan i en kastrull, tillsätt saffran och koka ihop tills hälften återstår. Smaka av med salt och peppar och häll över fänkålen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Räkdipp med chips

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Bönsallad med svarta bönor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Chilikyckling-fajitas

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Ramslökspesto

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Fänkålsglaserade revbensspjäll med myntasås

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Veganskt grillspett med tofu

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Lime- och myntadrink

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Myntayoghurt

Betyg
Betyg
(0)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2 fänkål
  • 0.5 apelsin, pressad saft
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 hackad chilipeppar
  • 0.5 krm peppar
  • 1 dl olivolja
  • 0.25 g saffran

Apelsinkokt fänkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Ett vackert väldoftande tillbehör som passar särskilt bra till fisk.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rensa fänkålen och skär den i klyftor. Lägg klyftorna i en ugnsform och droppa över citrussaften. Salta och peppra. Slå på oljan och vatten tills det täcker precis. Sätt in i mitten av ugnen ca 30 minuter.
  2. Tag upp fänkålen med hålslev och håll varmt. Häll vätskan i en kastrull, tillsätt saffran och koka ihop tills hälften återstår. Smaka av med salt och peppar och häll över fänkålen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Räkdipp med chips

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Bönsallad med svarta bönor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Chilikyckling-fajitas

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Ramslökspesto

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Fänkålsglaserade revbensspjäll med myntasås

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Veganskt grillspett med tofu

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Lime- och myntadrink

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Myntayoghurt

Betyg
Betyg
(0)