För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Apelsinkokt fänkål

Betyg (1-5):
3 (4 betyg)

Ett vackert väldoftande tillbehör som passar särskilt bra till fisk.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 fänkål
  • 0.5 apelsin, pressad saft
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 hackad chilipeppar
  • 0.5 krm peppar
  • 1 dl olivolja
  • 0.25 g saffran

Gör så här

  1. Rensa fänkålen och skär den i klyftor. Lägg klyftorna i en ugnsform och droppa över citrussaften. Salta och peppra. Slå på oljan och vatten tills det täcker precis. Sätt in i mitten av ugnen ca 30 minuter.
  2. Tag upp fänkålen med hålslev och håll varmt. Häll vätskan i en kastrull, tillsätt saffran och koka ihop tills hälften återstår. Smaka av med salt och peppar och häll över fänkålen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gravad röding

(23)

Rostbiff med currypotatissallad

(11)

Rostade rotfrukter med saffransaioli

(6)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(3)

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

(62)

Klassiska falafel

(67)

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

(38)

Krämig koriander- och chilisill

(4)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2 fänkål
  • 0.5 apelsin, pressad saft
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 hackad chilipeppar
  • 0.5 krm peppar
  • 1 dl olivolja
  • 0.25 g saffran

Apelsinkokt fänkål

Betyg (1-5):
3 (4 betyg)

Ett vackert väldoftande tillbehör som passar särskilt bra till fisk.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rensa fänkålen och skär den i klyftor. Lägg klyftorna i en ugnsform och droppa över citrussaften. Salta och peppra. Slå på oljan och vatten tills det täcker precis. Sätt in i mitten av ugnen ca 30 minuter.
  2. Tag upp fänkålen med hålslev och håll varmt. Häll vätskan i en kastrull, tillsätt saffran och koka ihop tills hälften återstår. Smaka av med salt och peppar och häll över fänkålen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gravad röding

(23)

Rostbiff med currypotatissallad

(11)

Rostade rotfrukter med saffransaioli

(6)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(3)

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

(62)

Klassiska falafel

(67)

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

(38)

Krämig koriander- och chilisill

(4)