Apelsinkokt fänkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (4 betyg)

Ett vackert väldoftande tillbehör som passar särskilt bra till fisk.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 fänkål
  • 0.5 apelsin, pressad saft
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 hackad chilipeppar
  • 0.5 krm peppar
  • 1 dl olivolja
  • 0.25 g saffran

Gör så här

  1. Rensa fänkålen och skär den i klyftor. Lägg klyftorna i en ugnsform och droppa över citrussaften. Salta och peppra. Slå på oljan och vatten tills det täcker precis. Sätt in i mitten av ugnen ca 30 minuter.
  2. Tag upp fänkålen med hålslev och håll varmt. Häll vätskan i en kastrull, tillsätt saffran och koka ihop tills hälften återstår. Smaka av med salt och peppar och häll över fänkålen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Morots-halwa

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Tarteletter med fänkål och kokos

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Rostade rotfrukter med saffransaioli

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Krämig koriander- och chilisill

Betyg
Betyg
(6)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2 fänkål
  • 0.5 apelsin, pressad saft
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 hackad chilipeppar
  • 0.5 krm peppar
  • 1 dl olivolja
  • 0.25 g saffran

Apelsinkokt fänkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (4 betyg)

Ett vackert väldoftande tillbehör som passar särskilt bra till fisk.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rensa fänkålen och skär den i klyftor. Lägg klyftorna i en ugnsform och droppa över citrussaften. Salta och peppra. Slå på oljan och vatten tills det täcker precis. Sätt in i mitten av ugnen ca 30 minuter.
  2. Tag upp fänkålen med hålslev och håll varmt. Häll vätskan i en kastrull, tillsätt saffran och koka ihop tills hälften återstår. Smaka av med salt och peppar och häll över fänkålen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Morots-halwa

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Tarteletter med fänkål och kokos

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Rostade rotfrukter med saffransaioli

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Krämig koriander- och chilisill

Betyg
Betyg
(6)