
Apelsinkokt fänkål
Betyg (1-5):
Ett vackert väldoftande tillbehör som passar särskilt bra till fisk.
Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 2 fänkål
- 0.5 apelsin, pressad saft
- 0.5 lime, pressad saft
- 1 hackad chilipeppar
- 0.5 krm peppar
- 1 dl olivolja
- 0.25 g saffran
Gör så här
- Rensa fänkålen och skär den i klyftor. Lägg klyftorna i en ugnsform och droppa över citrussaften. Salta och peppra. Slå på oljan och vatten tills det täcker precis. Sätt in i mitten av ugnen ca 30 minuter.
- Tag upp fänkålen med hålslev och håll varmt. Häll vätskan i en kastrull, tillsätt saffran och koka ihop tills hälften återstår. Smaka av med salt och peppar och häll över fänkålen.
Liknande recept
Apelsinkokt fänkål
Betyg (1-5):
Ett vackert väldoftande tillbehör som passar särskilt bra till fisk.
Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Rensa fänkålen och skär den i klyftor. Lägg klyftorna i en ugnsform och droppa över citrussaften. Salta och peppra. Slå på oljan och vatten tills det täcker precis. Sätt in i mitten av ugnen ca 30 minuter.
- Tag upp fänkålen med hålslev och håll varmt. Häll vätskan i en kastrull, tillsätt saffran och koka ihop tills hälften återstår. Smaka av med salt och peppar och häll över fänkålen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!