Apelsinflarn med mandelkräm

Betyg (1-5):
5 (4 betyg)

Smördeg och apelsin. tänk att man kan göra en så vacker och underbart god dessert med så enkla medel. Recept av Eleonora von Essen.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 265 g kyld smördeg
  • 1 ägg, att pensla med
  • 3 apelsiner
  • 1 tsk socker
  • Mandelkräm
  • 200 g mandelmassa
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk kanel
  • Till servering
  • 1 msk florsocker
  • 3 dl vispgrädde eller vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Vik och tryck in kanterna ca 1 cm och nagga botten med en gaffel. Pensla kanterna med lättvispat ägg och förgrädda ca 10 min. Låt svalna.
  2. Skär bort skalet inklusive det vita från apelsinerna och skär ut hinnfria klyftor.
  3. Mixa mandelmassa, crème fraiche och kanel till en jämn kräm. Späd ev med lite vatten eller mjölk till en bredbar konsistens.
  4. Bred försiktigt krämen på det förgräddade skalet. Täck med apelsinklyftorna.
  5. Strö över socker och kanel och grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna något och pudra sedan över florsockret. Servera med fluffigt vispad grädde eller vaniljglass.

Tips

Det går också att skära apelsinerna i tunna skivor i stället för att filea dem.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Snabba marängbakelser

(1)

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

(2)

Äppelsockerkaka

(34)

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

(1)

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(5)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Krämig rabarberpannkaka

(8)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 265 g kyld smördeg
  • 1 ägg, att pensla med
  • 3 apelsiner
  • 1 tsk socker
  • Mandelkräm
  • 200 g mandelmassa
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk kanel
  • Till servering
  • 1 msk florsocker
  • 3 dl vispgrädde eller vaniljglass

Apelsinflarn med mandelkräm

Betyg (1-5):
5 (4 betyg)

Smördeg och apelsin. tänk att man kan göra en så vacker och underbart god dessert med så enkla medel. Recept av Eleonora von Essen.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Vik och tryck in kanterna ca 1 cm och nagga botten med en gaffel. Pensla kanterna med lättvispat ägg och förgrädda ca 10 min. Låt svalna.
  2. Skär bort skalet inklusive det vita från apelsinerna och skär ut hinnfria klyftor.
  3. Mixa mandelmassa, crème fraiche och kanel till en jämn kräm. Späd ev med lite vatten eller mjölk till en bredbar konsistens.
  4. Bred försiktigt krämen på det förgräddade skalet. Täck med apelsinklyftorna.
  5. Strö över socker och kanel och grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna något och pudra sedan över florsockret. Servera med fluffigt vispad grädde eller vaniljglass.

Tips

Det går också att skära apelsinerna i tunna skivor i stället för att filea dem.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Snabba marängbakelser

(1)

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

(2)

Äppelsockerkaka

(34)

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

(1)

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(5)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Krämig rabarberpannkaka

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies