Apelsinchokladtryffel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Smakrika små tryfflar med apelsin och mörk choklad på en biskvibotten av mandelmassa. Ett juligt recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 45 min + 30 min i kyl
Ugnstemperatur:200º
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl vispgrädde
  • 150 g mörk choklad (70 %), hackad
  • 0.5 apelsin, finrivet skal
  • 200 g mandelmassa
  • 100 g smält mörk choklad eller 3 msk kakao

Gör så här

  1. Koka upp grädden och ta från värmen. Smält ner chokladen i grädden och tillsätt apelsinskalet (endast det orangea). Kyl smeten.
  2. Rulla ut mandelmassan till en lång rulle, ca 2 ½ cm i diameter. Skiva i ca 3 mm tunna slantar och jämna till så att de får rund form.
  3. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 min eller tills mandelmassan har fått lite färg och rest sig. Låt kallna på plåten.
  4. Bred chokladtryffeln lite toppigt på undersidan av biskvierna. Låt stå i kylen 30 min. Doppa i smält choklad eller kakao.

Tips

Går bra att förbereda och förvara i kylen två-tre dagar innan servering!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-12-20

Hej Malin! Det ska vara 150 g. Lycka till :)

Malin

2019-12-16

Ser supersmarrigt ut! Vill gärna testa men hur mycket choklad ska det vara till tryffeln? I receptet står endast den mängd som ska vara till doppning/garnering.

Liknande recept

Spara recept

Mandelmusslor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Morotslåda

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Omelettsnurror med lax, färskost och picklad rödlök

Betyg
Betyg
(220)
Spara recept

Dadlar med parmaskinka

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Inkokta päron

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kanderade äpplen

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Köttbullar med nötfärs

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Fiskpaté med saffran och romsås

Betyg
Betyg
(6)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 1 dl vispgrädde
  • 150 g mörk choklad (70 %), hackad
  • 0.5 apelsin, finrivet skal
  • 200 g mandelmassa
  • 100 g smält mörk choklad eller 3 msk kakao

Apelsinchokladtryffel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Smakrika små tryfflar med apelsin och mörk choklad på en biskvibotten av mandelmassa. Ett juligt recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 45 min + 30 min i kyl
Ugnstemperatur:200º
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp grädden och ta från värmen. Smält ner chokladen i grädden och tillsätt apelsinskalet (endast det orangea). Kyl smeten.
  2. Rulla ut mandelmassan till en lång rulle, ca 2 ½ cm i diameter. Skiva i ca 3 mm tunna slantar och jämna till så att de får rund form.
  3. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 min eller tills mandelmassan har fått lite färg och rest sig. Låt kallna på plåten.
  4. Bred chokladtryffeln lite toppigt på undersidan av biskvierna. Låt stå i kylen 30 min. Doppa i smält choklad eller kakao.

Tips

Går bra att förbereda och förvara i kylen två-tre dagar innan servering!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-12-20

Hej Malin! Det ska vara 150 g. Lycka till :)

Malin

2019-12-16

Ser supersmarrigt ut! Vill gärna testa men hur mycket choklad ska det vara till tryffeln? I receptet står endast den mängd som ska vara till doppning/garnering.

Liknande recept

Spara recept

Mandelmusslor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Morotslåda

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Omelettsnurror med lax, färskost och picklad rödlök

Betyg
Betyg
(220)
Spara recept

Dadlar med parmaskinka

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Inkokta päron

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kanderade äpplen

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Köttbullar med nötfärs

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Fiskpaté med saffran och romsås

Betyg
Betyg
(6)