För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Apelsin- och pomelomarmelad

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Koka en stor sats marmelad och ge bort till dina vänner, men se till att behålla en burk för dig själv.

Tillagningstid: 2 timmar
2 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 900 g apelsiner
  • 600 g pomelo
  • 1.25 liter vatten
  • 1 kg syltsocker med pektin
  • 1 urkärnad och strimlad röd chili

Gör så här

  1. Borsta frukten väl i varmt vatten. Dela apelsinerna i fyra klyftor och pomelon i åtta. Skär klyftorna med skalet kvar i tunna skivor. Ta bort kärnorna. Blanda frukten i en stor gryta och häll på vattnet. Koka upp och koka under lock ca 1,5 timme.
  2. Rör i syltsocker och eventuellt chili, koka upp och koka sedan kraftigt utan lock ca 15 minuter. Låt marmeladen stå några minuter. Ös upp marmeladen i rena varma burkar, ända upp till kanten. Sätt genast på lock. Förvara svalt.

Tips

Om du vill kan du dela satsen på hälften och koka den ena delen med en fin vaniljstång, till exempel tahiti.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Salsa med lingon och äpple

(2)

Laxbakelse

(71)

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Ugnsbakad citrus med snötäcke

(1)

Fläderbål med vin

(100)

Mango- och jordgubbsslush

(7)

Sallad med stekta päron, manchego och rostade mandlar

(30)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 900 g apelsiner
  • 600 g pomelo
  • 1.25 liter vatten
  • 1 kg syltsocker med pektin
  • 1 urkärnad och strimlad röd chili

Apelsin- och pomelomarmelad

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Koka en stor sats marmelad och ge bort till dina vänner, men se till att behålla en burk för dig själv.

Tillagningstid: 2 timmar
2 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Borsta frukten väl i varmt vatten. Dela apelsinerna i fyra klyftor och pomelon i åtta. Skär klyftorna med skalet kvar i tunna skivor. Ta bort kärnorna. Blanda frukten i en stor gryta och häll på vattnet. Koka upp och koka under lock ca 1,5 timme.
  2. Rör i syltsocker och eventuellt chili, koka upp och koka sedan kraftigt utan lock ca 15 minuter. Låt marmeladen stå några minuter. Ös upp marmeladen i rena varma burkar, ända upp till kanten. Sätt genast på lock. Förvara svalt.

Tips

Om du vill kan du dela satsen på hälften och koka den ena delen med en fin vaniljstång, till exempel tahiti.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Salsa med lingon och äpple

(2)

Laxbakelse

(71)

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Ugnsbakad citrus med snötäcke

(1)

Fläderbål med vin

(100)

Mango- och jordgubbsslush

(7)

Sallad med stekta päron, manchego och rostade mandlar

(30)